Wout van Aert loodst op indrukwekkende wijze Olav Kooij naar nipte winst in Clasica de Almeria Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert loodst op indrukwekkende wijze Olav Kooij naar nipte winst in Clasica de Almeria

Wout van Aert loodst op indrukwekkende wijze Olav Kooij naar nipte winst in Clasica de Almeria

Olav Kooij (Visma | Lease a Bike) heeft de Clasica de Almeria gewonnen. Na een lead-out van ploeggenoot Wout van Aert won de Nederlander nipt de massasprint. Matteo Moschetti (Q36.5 Pro Cycling Team) kwam enkele centimeters te kort om zichzelf te mogen opvolgen.

De terugkeer van Van Aert was het nieuws van de dag, maar die kondigde bij de start al aan dat het vandaag niet voor hem zou zijn. Hij moest knechten voor Kooij, en dat zou later ook wel blijken. Eerst maar eens de vlucht van de dag, met Baptiste Vadic (TotalEnergies), Will Barta (Movistar Team), Luis Ángel Maté (Euskaltel-Euskadi), Ander Okamika (Burgos-BH), Alex Molenaar (Illes Balears Arabay Cycling) en José María García (Illes Balears Arabay Cycling) aan boord.

Ze reden een paar minuten bij elkaar, met Visma | Lease a Bike dat de controle nam in het peloton. In deel één van de race zat eigenlijk al het klimgeweld en toen we daar na 110 kilometer mee klaren waren, wisten we toch wel zeker dat een sprint onvermijdelijk was. Het verschil tussen de vijf leiders en het peloton was geslonken naar dik twee minuten.

Chaos richting de sprint, waar Wout van Aert perfect werk doet voor Olav Kooij

Met nog veertig kilometer op de tellers begonnen de ploegen zich te formeren. Vooral Visma | Lease a Bike koos met de gehele ploeg een kant van de weg om risico's te vermijden. In diepe finale begon het weer ook mee te spelen, aangezien het begon te regenen.

Dat maakte van deze 1.Pro-koers toch een chaotische. In de finale lagen de nodige rotondes, smalle straten en dus glad wegdek op zijn tijd. Bij het horen van de bel, met nog zes kilometer te gaan, ging de snelheid pas echt de hoogte in. Dat leverde de nodige valpartijen op, waaronder een in de laatste honderden meters.

In die laatste rechte lijn trok Van Aert met volle overtuiging door, met Kooij in zijn wiel. Die laatste ging met de finish in zicht aan, leek overtuigend naar de winst te sprinten, maar juichte wel heel vroeg, waardoor de rest van het pak nog in de buurt van de zege kwam.

Uitslag Clasica de Almeria 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws