Jhonatan Restrepo wint zesde etappe Ronde van Colombia, Contreras pakt nipt voor Carapaz eindklassement Wielrennen
Wielrennen

Jhonatan Restrepo wint zesde etappe Ronde van Colombia, Contreras pakt nipt voor Carapaz eindklassement

Jhonatan Restrepo wint zesde etappe Ronde van Colombia, Contreras pakt nipt voor Carapaz eindklassement

Jhonatan Restrepo heeft de zesde en laatste etappe in de Ronde van Colombia gewonnen. De eindwinst in de Zuid-Amerikaanse ronde ging naar Rodrigo Contreras, die als leider de slotdag in ging. Richard Carapaz eindigde als tweede algemeen.

De zesde etappe vertrok in Sopo, waarna er na 139 kilometers gefinisht zou worden in Bogota. De etappe zou niet het hooggebergte in gaan, maar met drie gecategoriseerde cols en de nodige hoogtemeters tussendoor beloofde het wel een spektakel voor het algemene klassement te worden. Daar was namelijk nog allerminst iets besloten.

Na de eerste 25 vlakke kilometers bracht de route de renners bij de eerste klimmetjes van de dag. Ondanks dat het profiel van de cols ten opzichte van de reeds volbrachte dagen enigszins meeviel, ontstond er een favorietengroep vooraan.

Richard Carapaz moet alles of niks spelen voor eindwinst

Uiteraard was klassementsleider Rodrigo Contreras (NU Colombia) aanwezig, wat ook gold voor zijn naaste belager Richard Carapaz (EF Education-EasyPost). De twee vochten voor de finale al het eerste gevecht uit, waar Carapaz net voor Contreras de streep van een tussensprint passeerde.

De echte scherprechter in de finale was de Alto de Patios (2.9km a 7,2%). Daar besloot Carapaz alles of niets te spelen en te demarreren. De Ecuadoraan wist met voorsprong boven te komen, maar in de afzink sloot een beperkt gezelschap bij hem aan.

In de sprint van het kopgroepje werd Carapaz vervolgens voorbij gevolgen door Restrepo (Colombiaanse selectie). Carapaz werd nog wel tweede, wat niet genoeg zou zijn voor de eindwinst. Die leiderstrui bleef om de schouders van Contreras.

Uitslag etappe 6 Ronde van Colombia 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws