Wout van Aert onderuit in tweede rit Tour de France, ook Laurens De Plus en Matteo Jorgenson tegen het asfalt Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert onderuit in tweede rit Tour de France, ook Laurens De Plus en Matteo Jorgenson tegen het asfalt

Wout van Aert onderuit in tweede rit Tour de France, ook Laurens De Plus en Matteo Jorgenson tegen het asfalt

Wout van Aert (Visma | Lease a Bike) is tijdens de tweede etappe van de Tour de France gevallen. De Belg kwam in de voorbereiding op de tussensprint ten val na een onhandig manoeuvre van een collega. Ook collega Matteo Jorgenson en INEOS-renner Laurens De Plus vielen. Van Aert maakt het naar omstandigheden goed, zo liet hij weten via een duimpje.

Van Aert deed net als de andere twee niet mee aan de tussensprint, maar plots lagen ze wel op de grond. Alledrie stapten ze vrij snel weer op, al moest De Plus nog wel zichtbaar geĆÆrriteerd even als laten checken bij de ploegleiderswagen. Van Aert en Jorgenson gingen daarnaast even langs bij de dokter, voor de eerste behandeling aan hun verwondingen.

Jorgenson had met name aan wond aan zijn rechterelleboog, die - net als zijn rechterschouder - open lag. Van Aert, die zaterdag nog juist zo gelukkig was met zijn goede prestatie, had een wond aan zijn rechterbil. De Plus was over zijn gehele lichaam geschaafd. Volgens hun ploegleiders brachten de renners het er naar omstandigheden goed vanaf.

Voor Visma | Lease a Bike zijn in twee dagen nu al drie renners tegen de grond gegaan. Wilco Kelderman viel in de etappe van zaterdag, maar kon zijn weg net als zijn collega's in rit twee vervolgen.

Video: Van Aert steekt duim op na val

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws