Wright kan geluk niet op met zevende plek in Vlaanderen, Mohoric baalt van zichzelf Wielrennen
Wielrennen

Wright kan geluk niet op met zevende plek in Vlaanderen, Mohoric baalt van zichzelf

Wright kan geluk niet op met zevende plek in Vlaanderen, Mohoric baalt van zichzelf

Bahrain Victorious liet zich zondag in de Ronde van Vlaanderen goed zien. Dylan Teuns (zesde), Fred Wright (zevende) en Jan Tratnik (twaalfde) eindigden bij de eersten, terwijl de kopman Matej Mohoric (21) geen vuist kon maken op het moment dat het moest.

Wright was de man die zichzelf het meest liet zien in de (voor)finale. De Brit reed samen met Dylan van Baarle weg op een goed moment, maar moest nadat Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar en co de aansluiting maakten passen op de Koppenberg. Uiteindelijk werd hij zevende, vlak na teamgenoot Teuns.

Via de kanalen van zijn ploeg deed Wright daags na de race verslag van zijn race. 'Het was een eliminatierace, waarbij vele jongens één voor één losten. Ik positioneerde mij goed door met Van Baarle mee te gaan, maar baal dat ik nét niet goed genoeg was om over de Kwaremont te gaan. Ik heb er echter alles aan gedaan, dit is een heel goed teken richting de toekomst.'

Wright: 'Dit is de mooiste wedstrijd ter wereld'

Wright, Teuns en Stefan Küng kwamen uiteindelijk net tekort om vooraan de aansluiting te maken. 'Dat is balen, maar top tien rijden in een Monument is nog steeds speciaal. Dit is de mooiste wedstrijd ter wereld, het was gewoon geweldig met de fans.'

Eigenlijk zouden ze zich bij Bahrain Victorious richten op Matej Mohoric, de winnaar van Milaan-Sanremo. Voor de Sloveen lukte het zondag echter niet. 'Ik voelde me goed, maar slaagde er niet in om vooraan te zitten op de belangrijke momenten. We komen sterker terug', liet hij weten in een korte reactie op social media.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws