Lotto Soudal kan niet om de knikkers meedoen in Vlaanderen: 'Het was zaak van aanklampen' Wielrennen
Wielrennen

Lotto Soudal kan niet om de knikkers meedoen in Vlaanderen: 'Het was zaak van aanklampen'

Lotto Soudal kan niet om de knikkers meedoen in Vlaanderen: 'Het was zaak van aanklampen'

Lotto Soudal wist in de Ronde van Vlaanderen niet om de zege mee te doen in Oudenaarde. De ploeg trok met Victor Campenaerts en Tim Wellens als speerpunten naar de klassieker, maar uiteindelijk bleek een 33e plek van die eerste het hoogst haalbare.

De Belgische ploeg kreeg in het middenrif van de koers al een serieuze domper te verwerken, toen Florian Vermeersch, Cédric Beullens en Brent Van Moer tegen de grond gingen. Daarmee verloren ze in één klap de hele tweede lijn, waardoor Campenaerts en Wellens op zichzelf aangewezen waren.

Campenaerts: 'Ben misschien nog iets te veel tijdrijder'

Campenaerts probeerde wel, maar moest zelf ook stellen dat hij tekort kwam. 'De tweede beklimming van de Oude Kwaremont werd aan een ziedend tempo afgewerkt, maar ik voelde me er nog best oké. Daarna was het echter zaak van aanklampen. De sterkste renners waren gaan vliegen, toen werd ook duidelijk dat het beste eraf was. Om echt een goed resultaat te behalen in De Ronde ben ik misschien nog iets te veel tijdrijder en heb ik zoals eerder aangehaald nog dat tikkeltje te weinig uithoudingsvermogen om mee te spelen in dergelijke Monumenten.'

Wellens eindigde uiteindelijk als 43e. 'Ik voelde me niet de sterkste op de beklimmingen dus werd het anticiperen voor mij. Dat lukte goed, maar op de laatste beklimming van de Oude Kwaremont ging het licht uit en zat er dan ook geen ereplaats meer in.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws