Wright loopt rode trui op twee seconden mis: 'Mijn benen waren bijna té goed' Wielrennen
Wielrennen

Wright loopt rode trui op twee seconden mis: 'Mijn benen waren bijna té goed'

Wright loopt rode trui op twee seconden mis: 'Mijn benen waren bijna té goed'

Fred Wright (Bahrain Victorious) en Jake Stewart (Groupama-FDJ) eindigden in de vijfde etappe van de Vuelta a España als derde en twaalfde, maar beiden zullen na afloop hebben gedacht dat er meer in had gezeten. Achter ritwinnaar Marc Soler sprintte Wright naar een derde plaats, waarmee hij de rode leiderstrui op twee seconden misliep. Stewart beschikt over snelle benen, maar kreeg in de finale te maken met kramp.

Wright had de pech dat een ploeggenoot van Stewart ook aanwezig was in de kopgroep, in de persoon van Rudy Molard. De Fransman stond vier seconden korter in het algemeen klassement en pakte onderweg twee bonificatieseconden. Met een derde plaats wist Wright nog wel vier seconden terug te pakken, maar uiteindelijk kwam de 23-jarige Brit twee seconden tekort voor het rood. 'Ik was erg sterk, maar ben teleurgesteld. Ik had goede benen, maar ze waren bijna té goed. We hadden Soler moeten grijpen, zo simpel is het, maar dat gebeurde niet.'

Wirght werd onlangs nog tweede tijdens de dertiende etappe van de Tour de France. Weer geen overwinning dus voor de Brit in een grote ronde, terwijl hij überhaupt nog moet wachten op zijn eerste professionele overwinning. 'Ik was weer dichtbij een overwinning, maar ik heb zeker goede benen voor de rest van de Vuelta. Dat is zeker. Ik had vier seconden meer nodig om het rood te pakken, dat is jammer. Ik heb het geprobeerd en meer kon ik niet doen', zo sluit hij zijn interview tegenover Eurosport af.

Stewart ziet ploeggenoot Molard rode trui grijpen: 'Dat was het plan'

Waar Wright teleurgesteld was met het mislopen van de zege en de rode trui, daar was Stewart na afloop enthousiaster. De Brit is een maatje van landgenoot Wright, maar zat in de ploeg waar met de rode trui van Molard een feestje werd gevierd. Dat hij met kramp in de finale moest lossen, deerde hem dan ook minder. 'Het is perfect dat Rudy de leiderstrui heeft. Dat was het plan vandaag en daar hebben we hard voor gewerkt. Natuurlijk konden we voor de etappe gaan, maar natuurlijk is de rode trui veel beter', zo laat hij weten bij Eurosport.

Stewart blikt ook nog terug op de etappe, waar hij bij de laatste beklimming van de dag met een voorsprong van dertig seconden aan begon. De Brit kon niet voorkomen dat Soler over hem heen knalde en moest na kramp in de finale genoegen nemen met een twaalfde plek. 'We wisten dat het een harde strijd werd om in de kopgroep van de dag terecht te komen. Uiteindelijk lukte het om in de kopgroep te raken en we hadden een goede groep vooruit. Op het einde deed ik een grote inspanning voor de klim en probeerde ik als één van de eerste renners over de top te komen. Dat lukte, maar daarna kreeg ik kramp en was de etappe voorbij.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws