Wuyts ziet nog 'veel meer honger' bij Van der Poel, prijst Alpecin-Deceuninck en hoopt op strijd met Pogacar Wielrennen
Wielrennen

Wuyts ziet nog 'veel meer honger' bij Van der Poel, prijst Alpecin-Deceuninck en hoopt op strijd met Pogacar

Wuyts ziet nog 'veel meer honger' bij Van der Poel, prijst Alpecin-Deceuninck en hoopt op strijd met Pogacar

Mathieu van der Poel en dan heel lang niets. Dat was het verdict van Parijs-Roubaix op zondag 7 april 2024. Het begint op die manier een eentonig voorjaar te worden, daar de wereldkampioen ook nog de Ronde van Vlaanderen won, de E3 Saxo Classic op zijn naam schreef en voor aanstaande zondag in de Amstel Gold Race wellicht opnieuw de topfavoriet zal zijn. Saai? Absoluut niet. De meeste reacties zijn bewonderend. Zo komt de Belgische analist Michel Wuyts woorden tekort als hij het over de atleet Van der Poel heeft en looft de oud-commentator ook de ploeg van de renner.

'Mathieu van der Poel is naast de meest performante ook de meest gestroomlijnde atleet die ik ooit op een fiets heb zien zitten. Met deze prestatie komt hij binnen in het gamma van de allergrootsten. Ik denk aan Eddy bMerckx, ik denk aan Johan Museeuw, ik denk aan Tom Boonen en Fabian Cancellara. Renners die weergaloze prestaties neerlegden. En nu komt Van der Poel in dat rijtje met winst in de E3, winst in de Ronde en winst in Roubaix als wereldkampioen', stelt Wuyts in Het Laatste Nieuws.

Waren twijfels over ploeg Van der Poel en Roodhooft onterecht? 'Vraagtekens zijn nu nog dikker uitgewist'

Afgelopen weken was er in de wielerwereld twijfel over de eendracht en werkzaamheid van de ploeg Alpecin-Deceuninck. Ploegleider Christophe Roodhooft deed in een eerder stadium al zijn veelzeggende zegje over die twijfels, Wuyts kan er na dit weekend ook niet meer omheen: de ploeg draait als een tierelier, met Van der Poel als grote roerganger. 'Die vraagtekens waren vorige week al uitgewist in Vlaanderen en die zijn nu nog dikker uitgewist. Het is alsof ze nooit bestaan hebben.'

'Ze hebben een perfecte race gereden met een snel wedstrijdbegin', gaat Wuyts verder. 'Een gemiddelde na twee uur van 52 km/u. Ga er maar tegenaan staan. Dan hebben ze het pad geëffend voor Van der Poel met aanvallen Vermeersch en een attente Philipsen. Dat resulteert dan nog in een tweede plaats en een dikke ereplaats voor Vermeersch. Dan kom je er uit als ploeg van het voorjaar. Ze winnen drie monumenten op een rij. Dat is lang geleden. De honger zal bij Van der Poel alleen maar groter worden. De Amstel kan hij zeker winnen en ik ben benieuwd wat hij er in Luik tegen Pogacar tegenover kan zetten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws