Mads Pedersen breekt zijn hoofd over Mathieu van der Poel: 'Op dit moment heb ik er geen antwoord op' Wielrennen
Wielrennen

Mads Pedersen breekt zijn hoofd over Mathieu van der Poel: 'Op dit moment heb ik er geen antwoord op'

Mads Pedersen breekt zijn hoofd over Mathieu van der Poel: 'Op dit moment heb ik er geen antwoord op'

/Derde op drie minuten van Mijnheer Mathieu van der Poel: dat was het maximale resultaat voor Mads Pedersen in de 2024-editie van Parijs-Roubaix. De Deen blijft daarmee de enige die - in Gent-Wevelgem - de Nederlander dit voorjaar kon kloppen in een rechtstreeks duel. 'Nu is het tijd voor mijn familie', vertelde hij na een druk en enerverend voorjaar aan In de Leiderstrui.

Hoe klop je Van der Poel, het was een vraag die de afgelopen weken ook vaak in de teambus van Lidl-Trek klonk. 'In Vlaanderen zat ik met mijn hoofd in mijn kont, zo hard ging hij daar. Ik probeerde het nu in Parijs-Roubaix dus beter te doen, maar Mathieu was opnieuw indrukwekkend. Ik kon hem niet volgen, simpel. Hoe we hem moeten kloppen in een Monument? Op het moment heb ik, of hebben we, daar geen antwoord op. Dat is wel duidelijk', windt Pedersen er - zoals we hem kennen geen doekjes om. 'Ik heb nul excuses. Ik voelde mijzelf topfit, maar twee sterkere gasten zijn me voorgebleven', doelt hij ook op Jasper Philipsen.

Wat ging er dan door de achtervolgende groep heen toen Van der Poel op zestig kilometer van de aankomst zijn motor aanslingerde? 'Iedereen zat op de limiet. Dan is er geen tijd meer voor chit chat, want iedereen we gaan allemaal voluit om hem te pakken. Maar hij bleef maar tijd winnen, dus dan wordt het op een gegeven moment een wedstrijd in de wedstrijd en ontstaat er meer selectie. De groep werd kleiner en kleiner, ook door pech. De koers was niet over, maar eigenlijk ook weer wel', aldus de Deen.

'Van tactiek was er ook weinig sprake', vervolgt hij. 'Philipsen viel ook nog even aan en daarmee loste hij Küng, maar ik wist ook wel dat Jasper lastig te kloppen was. Zodoende moest ik mij vooral richten op plek drie, wetende dat Nils Politt ook zijn limieten op zou zoeken. Ik had genoeg vertrouwen in mijn sprint', stelt de kopman van Lidl-Trek, die aangeeft dat het resultaat van Parijs-Roubaix de waardeverhoudingen perfect weergeeft. 'Je hoeft maar naar de uitslag te kijken om te zien wie er het sterkste was. Mathieu was gewoon beter, simpel. Ik weet niet wat ik anders zou moeten zeggen. We doen er alles aan om hem te kloppen, maar het was onmogelijk.'

Mads Pedersen breekt zijn hoofd over Mathieu van der Poel: 'Op dit moment heb ik er geen antwoord op'

Pedersen zet punt achter mooi voorjaar

Voor Pedersen komt nu een mooi voorjaar ten einde, al blijft ook hij op zijn honger zitten als het gaat om de Monumenten. Na zijn harde val in Dwars door Vlaanderen, waar hij sterkhouders Jasper Stuyven en Alex Kirsch ook nog eens verloor, had de pechduivel het nu op schaduwkopman Jonathan Milan gegund. 'Het zou mooi zijn om een mannetje meer te hebben in de finale. Toen Jonathan viel, was het echt shit voor ons. Een pain in the ass, maar ik hoop vooral dat hij oké is.'

'We gaan een goede klassieke campagne afsluiten met de ploeg en maandag is het tijd om huiswaarts te keren', vertelt Pedersen. 'Ik heb mijn vrouw sinds januari nog niet zoveel gezien, dus ik maak nu tijd voor mijn familie en wat rust.' Normaliter zal de ex-wereldkampioen hervatten in Eschborn-Frankfurt, op 1 mei. Later in het seizoen volgen de Tour en Vuelta.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws