Wynants geeft positieve update Van Aert, maar ziet Laporte uitvallen voor Dwars door Vlaanderen en de Ronde Wielrennen
Wielrennen

Wynants geeft positieve update Van Aert, maar ziet Laporte uitvallen voor Dwars door Vlaanderen en de Ronde

Wynants geeft positieve update Van Aert, maar ziet Laporte uitvallen voor Dwars door Vlaanderen en de Ronde

Zo imponerend was Visma-Lease a Bike in het Vlaamse Openingsweekend, zo snel liep het achter de feiten aan in de E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem. De Killer Bees kunnen daar wel één simpele, maar duidelijke schuldige in aanduiden: pech!

Te beginnen met Christophe Laporte. De Europese kampioen was aan een sterk voorjaar bezig tot de Fransman tijdens Milaan-Sanremo ziek werd én een zitvlakblessure opliep. Sindsdien heeft Laporte zich niet meer op zijn fiets gehesen en we mogen hem dan ook niet aan de start van Dwars door Vlaanderen of de Ronde verwachten. 'Of er zou al een half mirakel moeten gebeuren', zegt ploegleider Maarten Wynants op HLN.be. 'We zullen beslissen of het de moeite loont om hem op te stellen in de Ronde of dat hij deze week misschien beter goed kan proberen trainen en toeleven naar Parijs-Roubaix.' Even later kwam al snel de bevestiging dat Laporte onvoldoende hersteld was en niet zou start in Dwars door Vlaanderen en de Ronde.

Lees verder onder de post.

Over naar die andere kopman: Wout van Aert. De Kempenaar smakte vrijdag in de E3 op pijnlijke wijze op de kasseien van de Paterberg en hield daar een pijnlijke heup en een stijf gevoel aan over. Van Aert voelde zich de dag nadien wel al goed genoeg om een stevig trainingsritje af te ronden en ook Wynants geeft nu een positieve update. 'Er is nog nooit iemand beter geworden na een val, maar de blessures van Wout vallen goed mee. Zaterdag kon hij net als Matteo Jorgenson die extra prikkel daags na de koers goed afwerken om nu even te rusten en de voorziene dip na zijn hoogtestage te verteren. Vanaf deze week zal zijn conditie alleen maar crescendo gaan.'

Lees verder onder de Strava-post.

Wynants geeft positieve update Van Aert, maar ziet Laporte uitvallen voor Dwars door Vlaanderen en de Ronde

Wynants had bijna zijn licentie moeten opvragen

Ook de nevenkopmannen werd niet van de pijn bespaard. Tiesj Benoot ging net als Van Aert en Van Baarle zwaar tegen de vlakte in de E3, maar startte tegen wil en dank toch in Gent-Wevelgem. De Belg reed de klassieker zelfs uit met gekneusde of misschien wel gebroken ribben. 'Mijn rechterkant ligt volledig open, mijn heup staat dik en mijn ribben aan de linkerkant zijn gekneusd of gebroken. Ik heb zelf ook getwijfeld om te starten', zegt Benoot. 'Ze hebben mij volledig ingepakt met tape. Ik heb al aangenamere dagen op de fiets gehad. Ik heb elk putje in het wegdek gevoeld, maar mijn conditie is zeker goed. Met twee dagen herstel zou het woensdag in Dwars door Vlaanderen beter moeten gaan.'

Wynants is in ieder geval onder de indruk en 'had er geen euro voor gegeven dat Tiesj verder zou geraken dan een uur', maar zag met Jan Tratnik en Tosh van der Sande dan toch weer twee renners wegvallen. Per Strand Hagenes liep in de E3 dan weer een gebroken neus op. 'Je begint aan het voorjaar met een kern van tien à twaalf renners, maar met al die pech is het op den duur puzzelen. Als ons nog eens zo’n pechdag als vrijdag was overkomen, had ik misschien mijn licentie moeten opvragen', grapt Wynants.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws