Per Strand Hagenes

Dit is de pagina van Per Strand Hagenes, een Noorse wielrenner van Visma | Lease a Bike. Strand Hagenes staat te boek als een groot talent voor het Vlaamse voorjaar en liet al klasseflitsen zien in de Vierdaagse van Duinkerke en de Münsterland Giro. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Per Strand Hagenes en houdt ook zijn biografie bij!

per strand hagenes

Per Strand Hagenes werd op 10 juli 2003 geboren in Noorwegen. Dat de Noor een supertalent was, had Visma | Lease a Bike al snel door, want Strand Hagenes werd na zijn wereldtitel op het WK voor junioren in 2022 bij de opleidingsploeg gehaald. Hij won in dat jaar onder andere Parijs-Tours bij de beloften, maar mocht vooral in 2023 proeven van het echte werk bij de grote jongens. Net als Remco Evenepoel is de jonge Noor een man van de vele solo's en reed hij in een van zijn eerste koersen bij de profs alleen naar de overwinning in de Ronde van Drenthe. 

Dat Hagenes ook een aardig stukje tegen de klok kan rijden, bewijs hij bij zijn volgende koersdag, toen hij de openingstijdrit van de Olympia Tour op zijn naam schreef. Nadien won hij ook de koninginnenrit van de Vierdaagse van Duinkerke naar Kassel en werd hij wat later op het seizoen ook eens tweede in de Ronde van Tsjechië. Begin oktober tegen het einde van het seizoen rondde de Noorse hardrijder in kletsnatte weersomstandigheden een enorm knappe solo af in de Münsterland Giro en hield het topspurters als Kaden Groves en Mads Pedersen rustig achter zich. Visma | Lease a Bike had genoeg gezien en gaf hem nadien samen met andere talenten Loe van Belle en Johannes Staune-Mittet een profcontract. Benieuwd wat we van hem in 2024 te zien krijgen!

Per Strand Hagenes Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties