Milaan-Sanremo-winnaar Mohoric verlengt met twee jaar bij Bahrain Victorious Wielrennen
Wielrennen

Milaan-Sanremo-winnaar Mohoric verlengt met twee jaar bij Bahrain Victorious

Milaan-Sanremo-winnaar Mohoric verlengt met twee jaar bij Bahrain Victorious

Bahrain Victorious heeft het contract van Maetej Mohoric opengebroken en verlengd tot en met 2025. Het vorige contract van de Sloveen liep tot en met volgend jaar.

De 27-jarige Mohoric rijdt sinds 2018 bij Bahrain Victorious. In zijn eerste jaar bij de ploeg won hij met de Ronde van Duitsland en de Beneleux Tour twee rittenkoersen. We kennen de Sloveen echter ook als een rittenkaper in grote rondes. Zo won hij vorig seizoen twee etappes in de Tour de France. Dit jaar verging het Mohoric door mindere vorm een stuk minder in de Franse grote ronde.

Bij Bahrain heeft Mohoric zich ook verder ontwikkeld als renner voor de klassiekers. Op dat terrein boekte hij dit jaar zijn grootste zege. Dat deed hij vooral door een voortreffelijke afdaling van de Poggio. Hij maakte daarbij gebruik van een dropper post, waarmee je je zadel snel van hoogte kan wisselen. Ook in Parijs-Roubaix reed Mohoric een sterke finale. Daar strandde hij echter op de vijfde plaats. Mohoric neemt eind deze maand niet deel aan het WK in Australië. Wel staat hij op de voorlopige startlijst van de Cro Race in Kroatië. Die rittenkoers gaat 27 september van start.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws