Yates doet mogelijk laatste poging Giro te winnen: 'Denk dat het tijd is om door te gaan' Wielrennen
Wielrennen

Yates doet mogelijk laatste poging Giro te winnen: 'Denk dat het tijd is om door te gaan'

Yates doet mogelijk laatste poging Giro te winnen: 'Denk dat het tijd is om door te gaan'

Simon Yates staat, net als in 2021, als een van de grote favorieten aan de start van de Giro d'Italia. De viervoudig ritwinnaar in 2018 en 2021 lijkt echter zijn laatste gooi te gaan doen naar de roze trui in de nabije toekomst.

In gesprek bij The Cycling Podcast vertelt Yates over de mogelijkheid dat hij voorlopig niet meer deelneemt aan de Giro. Nadat de Brit in 2018 in de slotweek van de Italiaanse grote ronde de eindzege op dramatische wijze uit zijn handen zag glippen, richtte hij zicht ook in de jaren nadien telkens op een goed resultaat. Het is daarmee alweer de vijfde achtereenvolgende Giro waaraan hij deelneemt.

Yates: 'Denk dat het tijd is om door te gaan'

'Ik heb hier enorm veel moeite in gestoken, veel opgeofferd en ook veel beloningen gekregen. Ik denk dat het nu tijd is om door te gaan.' Zijn seizoen ziet er al jaren hetzelfde uit nu, en hij wil zich nu dan ook richten op andere doelen. 'De Tour de France bijvoorbeeld, maar het gaat niet alleen om grote rondes. Ik mis ook koersen zoals de Ronde van het Baskenland, die ik niet meer kan rijden omdat ik dan midden in de Giro-voorbereiding zit.'

Toch houdt hij vooral mooie herinneringen over aan Italië, waar hij in 2021 derde eindigde in het klassement en een ritzege boekte. Toch was hij niet helemaal tevreden. 'Het is een van mijn beste prestaties in deze sport, maar ik kon in die eerste anderhalve week niet alles geven. Ik zeg zeker niet dat ik de koers veranderd had, maar ik had wat problemen met mijn hamstring in het eerste gedeelte van de Giro. Daardoor voelde het alsof ik niet 100 procent kon geven.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws