Simon Yates verliest week voor Giro elf (!) minuten in bergrit Asturië: 'Onderdeel van het proces' Wielrennen
Wielrennen

Simon Yates verliest week voor Giro elf (!) minuten in bergrit Asturië: 'Onderdeel van het proces'

Simon Yates verliest week voor Giro elf (!) minuten in bergrit Asturië: 'Onderdeel van het proces'

Simon Yates heeft één week voor de Giro d'Italia, zijn grote doel van 2022, nog maar eens zijn grillige karakter getoond. Na een makkelijke zege in de openingsetappe van de Ronde van Asturië, werd Yates in de tweede rit op maar liefst elf minuten gereden.

Iván Ramiro Sosa ging er met de zege vandoor in de tweede etappe van de Ronde van Asturië, maar na afloop werd er vooral gekeken naar de prestatie van Yates. In de bergrit van 200 kilometer werd de Brit van BikeExchange-Jayco op maar liefst 11.33 minuut gereden, goed voor een veertigste plek in de daguitslag.

Ploegleider White: 'Temperaturen grote schok voor het systeem'

Ploegleider Matt White maakt zich allerminst zorgen, alhoewel Yates in het verleden wel vaker jour sans (slechte dagen) heeft gekend. 'We komen hier rechtstreeks vanuit een hoogtestage in Andorra', legt White uit via de sociale kanalen van de Australische ploeg.

'Daar is het de afgelopen drie weken erg koud geweest, waardoor het hier met temperaturen tegen de 30 graden Celsius een grote schok voor het systeem was', vervolgt de sportief directeur. 'We zijn hier gekomen om ons voor te bereiden en dit is allemaal onderdeel van dat proces richting de Giro.'

Yates start normaliter als absolute kopman van zijn ploeg in de Ronde van Italië, waar volgens White geen moment aan getwijfeld hoeft te worden. 'We slaan snel terug en dat begint zondag', klinkt het strijdbaar uit zijn mond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws