Yates en Almeida kunnen steenpapierschaar spelen wie Zwitserland wint: 'We zijn beiden super goed' Wielrennen
Wielrennen

Yates en Almeida kunnen steenpapierschaar spelen wie Zwitserland wint: 'We zijn beiden super goed'

Yates en Almeida kunnen steenpapierschaar spelen wie Zwitserland wint: 'We zijn beiden super goed'

Een ware demonstratie op donderdag van UAE Team Emirates! Gele trui Adam Yates won de etappe op de zware beklimming naar Cari, mede dankzij absoluut beulswerk van zijn ploegmaat João Almeida. In de slotkilometer was het Yates die wegreed. De Brit is erg tevreden met zijn zege, maar beseft derhalve hoe sterk zijn Portugese ploegmaat is. Niet dat hem dat deert, vertelde hij na afloop in het flash interview.

'Dit was echt een geweldige prestatie van ons. João zette echt een bizar tempo neer, ik hoefde de laatste vier á vijf kilometer alleen maar te volgen vandaag. Hij is in een supergoede, geweldige vorm! Toen ik aanviel blijf hij bijna nog bij mij. Het hele team is heel gemotiveerd voor de rest van deze week', opende Yates het interview.

'We wilden een hard tempo rijden', benadrukte de dagwinnaar en klassementsleider later ook nog in de mixed zone. 'Iedereen was gemotiveerd, maar op de eerste klim zorgde INEOS Grenadiers ervoor dat veel mannen van ons achterin het peloton kwamen te zitten. We moesten hergroeperen, de vlucht controleren en in de finale hebben we super snel gereden.'

Lees verder onder de video

Is Yates bang voor Almeida? Hij zegt zelf van niet: 'Als hij beter blijkt, gaat hij winnen'

Dan rest bij dit soort teamprestaties vaak de vraag: is de knecht misschien wel beter dan de kopman? Yates beantwoordde deze kwestie open. 'Het is een goede positie, om twee mannen in deze vorm te hebben', wees hij ook op zichzelf. 'We zijn gestart als co-kopmannen. Vandaag probeerde INEOS ons kapot te maken op de eerste twee cols, dat lukte gelukkig niet. We vochten terug als team en zetten weer het tempo op de laatste klim.'

'Als uiteindelijk blijkt dat João beter is dan ik, dan zal hij winnen. Ik ben niet de baas. Hij heeft vandaag laten zien dat hij geweldig is en de rest kan slopen. Er waren nog maar twee of drie man over op het einde. Als hij zo doorgaat, kan hij zeker een zege pakken', bleef hij ook politiek correct. Yates staat wel nog een eindje voor op zijn ploegmaat, die nu tweede staat in het algemeen klassement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws