Merlier blijft maar winnen in machtige sprint tegen Philipsen en Kooij, Vacek nadert Waerenskjold tot op 1 tel Wielrennen
Wielrennen

Merlier blijft maar winnen in machtige sprint tegen Philipsen en Kooij, Vacek nadert Waerenskjold tot op 1 tel

Merlier blijft maar winnen in machtige sprint tegen Philipsen en Kooij, Vacek nadert Waerenskjold tot op 1 tel

Tim Merlier heeft de tweede etappe in de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. De sprinter van Soudal-Quick Step was veruit de beste in de vlakke finale in Knokke-Heist. Jasper Philipsen werd tweede en Olav Kooij eindigde als derde. Soren Waerenskjold blijft de leider in het algemeen klassement, al zag hij in de tussensprints wel Mathias Vacek tot op een seconde naderen.

De etappe van donderdag was op papier gemaakt voor een sprint. En dat kwam goed uit, want met Jasper Philipsen, Olav Kooij en Tim Merlier op de lijst stonden er schitterende namen aan de start. De finale richting Knokke was vlak, onderweg moesten wel enkele niet al te heftige kasseistroken overwonnen worden. De laatste meters in de badplaats liepen, net als bij eerdere aankomsten in voorgaande jaren van de Baloise Belgium Tour, iets omhoog.

Tot mislukken gedoemde kopgroep is bont gezelschap

In de eerste helft van de wedstrijd kwam de kopgroep bij elkaar. Deze bestond gaandeweg uit zeven renners, die binnen schootsafstand van het peloton bleven. Een mooie, uitgebalanceerde groep bij elkaar: Davide Baïs (Polti-Kometa), de Nederlanders Lars Loohuis (BEAT Cycling) en Max Kroonen (VolkerWessels), de Belgen Ward Vanhooff (Flanders-Baloise), Kay De Bruyckere (Pauwels Sauzen) en Gianni Marchand (Tarteletto-Isorex) en de Fransman Quintin Bezza (Philippe Wagner/Bazin).

Al snel waren de zeven koplopers gegrepen, op 75 kilometer van de finish. Hierna probeerde menig coureur een nieuw gaatje te slaan, maar dit lukte geen van allen. Soudal Quick-Step bewaarde veelal de controle in de grote, bij vlagen nerveuze meute. Het leverde een boel geduw en getrek op, op de meestal toch niet al te brede wegen. Bij de eerste passage van de finish in Knokke waren geen noemenswaardige namen in de problemen gekomen.

Lees verder onder de video

Vacek pakt seconde in tussensprints, wie wint de sprint?

Voor de tussensprint hielden de grote mannen zich doof en blind. Er was geen strijd voor, alle ogen waren gericht op de oplopende spurt in Knokke. Zodoende kregen we een koddige situatie: drie mannen van Flanders Baloise kwamen achter elkaar als eersten over de lijn. Het was een voetnoot in de lange, vlakke aanloop naar de sprint. De nervositeit leidde dan toch ook tot een val: Riley Sheehan ging vlak voor een bocht tegen de grond op een vluchtheuvel en werd derhalve uitgeschakeld voor de finale.

De ogen waren in de laatste twintig kilometer gericht op de tussensprints (alias Gouden Kilometer), waar bonificatieseconden te verdienen waren. Vacek pakte er in totaal vier seconden, Wærenskjold drie. Daarmee kwam Vacek tot op een seconde in het klassement. Belangrijk voor later deze week, want de blik kon in de laatste tien kilometer op de massaspurt. Visma | Lease a Bike nam daarin lang het initiatief, maar ook Alpecin-Deceuninck en Intermarché-Wanty kwamen zich in de laatste twee mengen. Vacek luidde de slotkilometer in met een laatste stoot voor Merlier, die in de sprint vroeg aanging en veruit de sterkste was voor Philipsen en Kooij.

Uitslag etappe 2 Baloise Belgium Tour

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws