Yates heeft week voor start Giro slechte dag in Asturië en moet leiding overdragen aan Sosa Wielrennen
Wielrennen

Yates heeft week voor start Giro slechte dag in Asturië en moet leiding overdragen aan Sosa

Yates heeft week voor start Giro slechte dag in Asturië en moet leiding overdragen aan Sosa

Simon Yates heeft zijn leidende positie in de Ronde van Asturië door een slechte dag verspeeld aan Iván Ramiro Sosa. De Brit van BikeExchange-Jayco plafonneerde op de laatste klim van de dag.

Met Yates stevig in de leiderstrui vertrok het peloton voor een bergetappe van iets meer dan tweehonderd kilometer lang, waarin de Acebo-beklimming van 7,7 kilometer aan meer dan acht procent bepalend zou zijn. Na deze klim zouden nog achttien dalende kilometers richting finishplaats Cangas del Narcea volgen.

Een kopgroep van acht renners nam al vrij vlug de benen, maar kreeg nooit echt ruimte van de mannen van Team BikeExchange-Jayco. De maximale voorsprong van nog geen twee minuten zou niet genoeg zijn voor onder meer Orluis Aular en Paul Ourselin, de meest bekende namen van de kopgroep van acht coureurs.

Yates zakt door het ijs op beslissende klim

De koproep werd dus weer bij de lurven gevat, waarna de klim van Acebo de beslissing moest brengen. Heel opvallend: een aanval van het Movistar-duo Iván Ramiro Sosa en Sergio Samitier bleek vrijwel meteen de doodsteek voor leider Yates, die weer één van zijn mindere dagen had in Asturië. Ook de rest van het peloton had niet direct antwoord op deze Movistar-putsch.

Sosa had ondertussen zijn ploegmaat Samitier achter gelaten, terwijl Lorenzo Fortunato (EOLO-Kometa) stilaan inliep op de Colombiaan van Team Movistar. Het verschil bleef lang twintig seconden, maar uiteindelijk zag ook Fortunato in dat hij het gat niet meer dicht zou krijgen in de afzink richting Cangas del Narcea. Daar kwam Sosa dus met de handen in de lucht en als nieuwe leider over de finish.

Uitslag etappe 2 Ronde van Asturië 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws