Zeer bittere pil voor Mohoric en Bahrain Victorious: geen Parijs-Roubaix voor Sloveen Wielrennen
Wielrennen

Zeer bittere pil voor Mohoric en Bahrain Victorious: geen Parijs-Roubaix voor Sloveen

Zeer bittere pil voor Mohoric en Bahrain Victorious: geen Parijs-Roubaix voor Sloveen

Matej Mohoric droomde al zes maanden van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar de Monumenten van de Sloveen van Bahrain Victorious vallen in het water. De Hoogmis reed hij niet uit na een lelijke val, die hem ook weg zal houden uit Parijs-Roubaix.

Mohoric werd tijdens de koers naar het ziekenhuis vervoerd na een valpartij, die niet in beeld is geweest. De hardrijder liep daarbij een diepe wond aan zijn elleboog op, waar hechtingen voor nodig waren. Ook liep hij ander letsel op, maar van breuken bleef hij bespaard. Zijn ploeg Bahrain Victorious liet weten dat er de komende dagen verdere onderzoeken verricht zouden worden naar de toestand van de kopman, met het oog op zijn mogelijke deelname aan Parijs-Roubaix. Normaliter trekt Mohoric ook nog door naar de Waalse klassiekers.

Op dinsdag liet Mohoric zelf even van zich horen op Instagram. 'Ik voel me niet geweldig na de crash, maar gelukkig schijnt de zon', schreef hij bij een zonnige foto. Donderdag volgde het verdict: Mohoric kan niet van start gaan in Parijs-Roubaix. 'Het is jammerlijk om iemand als Matej te verliezen, maar zijn val in Vlaanderen zorgde er al voor dat hij die koers niet kon eindigen en voor de overwinning kon vechten', aldus ploegleider Enrico Poitschke

'Dat was een bittere pil voor de ploeg, maar de gevolgen ervan hebben ervoor gezorgd dat hij ook niet mee kan doen aan Parijs-Roubaix', vervolgt Bahrain Victorious. 'Het is een slechte situatie voor ons en vooral hemzelf, maar we moeten het ermee doen. Fred Wright is nu onze leider en we zullen hem proberen zo goed mogelijk te ondersteunen op de cruciale momenten. In Roubaix is tenslotte alles mogelijk', besluit de sportief directeur. Afgelopen seizoen viel Wright hard in het Bos van Wallers, wat indirect de aanleiding gaf tot de chicane-wijzigingen van dit jaar voor de cruciale strook.

Selectie Bahrain Victorious Parijs-Roubaix 2024

Fred Wright
Kamil Gradek
Cameron scott
Fran Miholjevic
Dusan Rajovic
Andrea Pasqualon
Lukasz Wisniowski

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws