Zelfs doorgaans zo positief ingestelde Roglic is er wel een beetje klaar mee: 'Het is shit' Wielrennen
Wielrennen

Zelfs doorgaans zo positief ingestelde Roglic is er wel een beetje klaar mee: 'Het is shit'

Zelfs doorgaans zo positief ingestelde Roglic is er wel een beetje klaar mee: 'Het is shit'

Primoz Roglic heeft na vijf dagen Critérium du Dauphiné alweer twee valpartijen erop zitten, waar zelfs de doorgaans zo nuchtere Sloveen wel klaar mee lijk te zijn. De drager van de groene trui in de Franse voorbereidingskoers kwam er donderdag relatief oké vanaf na de massale val in een afdaling. 'Klote dat deze dingen gebeuren', liet hij weten.

Na afloop gaf de kopman van de Duitse formatie, die ook woensdag al zonder al te veel erg tegen de grond ging, een update. 'Het is crazy. Opnieuw een grote valpartij...'

'Ik ben op de schouder waaraan ik een operatie heb gehad gevallen, dat is het enige. Dat is shit, het is niet ideaal. Maar we moeten het nog verder onderzoeken om te kijken hoe veel last ik ervan heb', duidt hij. 'Of ik door kan gaan? Dat weet ik nog niet, daarvoor moet ik langs de dokter. Ik ben er alvast beter aan toe dan enkele andere mannen.'

Wat heet: ex-ploeggenoten Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk verlieten het Critérium du Dauphiné met verwondingen in een ambulance en waren daarmee op het eerste oog het zwaarst getroffen. Roglic zag ook concurrenten als Juan Ayuso en Remco Evenepoel en ploeggenoot Jai Hindley vallen, maar kwam samen met hen over de meet. Voor zowel Evenepoel als Roglic was het de eerste koers na de grote val in het Ronde van het Baskenland.

Lees verder onder de video.

Roglic over oorzaak valpartij: 'Was weinig tegen te beginnen'

'Het is shit dat deze dingen blijven gebeuren. De eerste jongens in het peloton gleden weg en er was weinig meer tegen te beginnen. Er was geen andere keuze dan tegen de grond gaan, net zoals alle jongens om mij heen', besluit de Sloveense kopman van BORA-hansgrohe, die nog altijd tweede staat in het algemeen klassement van de Franse wedstrijd. Zijn achterstand op Evenepoel bedraagt 33 seconden.

Ploegleider Rolf Aldag kwam met zijn lezing bij Cycling Pro Net. 'Veel renners zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Ik zie het als een wedstrijdincident, het was zó glad... maar voor enkele renners heeft het nu wel verstrekkende gevolgen. Hoe het met Primoz gaat, moeten we nog even bekijken via de dokter.'

'Eén kilometer verder was het alweer opgedroogd, maar jammer genoeg is het al lang onderdeel van onze sport. De meest recente valpartijen blijven altijd in je geheugen, maar het is iets van alle tijden. Wel zijn er meer, maar dat komt door meer verkeersmeubilair en dergelijke. Een val zoals deze, op gladde wegen, hebben we in het verleden gezien en die gaan we ook nog zien', aldus de realistische Duitser.

Later op de avond liet BORA-hansgrohe weten dat alle zeven coureurs van de ploeg tegen de grond waren gegaan, maar dat er bij niemand sprake was van breuken.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news