'Zelfs een Ferrari heeft brandstof nodig'; Rasmussen maakt gehakt van voedingsstrategie UAE voor Pogacar Wielrennen
Wielrennen

'Zelfs een Ferrari heeft brandstof nodig'; Rasmussen maakt gehakt van voedingsstrategie UAE voor Pogacar

'Zelfs een Ferrari heeft brandstof nodig'; Rasmussen maakt gehakt van voedingsstrategie UAE voor Pogacar

De elfde rit van de Tour de France richting Le Lioran was er een die nog lang in het geheugen gegrift zal staan. Tadej Pogacar leek de bovenhand te nemen als geletruidrager van de Ronde van Frankrijk, maar uiteindelijk was het Jonas Vingegaard die aan het langste eind trok na een wederopstanding. De vraag is echter: wat gebeurde er met Pogacar?

Hij reed op circa dertig kilometer van de aankomst met veel bombarie weg van de concurrentie in de slotkilometer van de steile Puy Mary en vergrootte het gat in de afdaling tot circa dertig kilometer, maar op de volgende helling (de Petrus) reed naaste belager Vingegaard het gat toe. Hoewel Pogacar normaliter sneller is in de sprint, werd hij in Le Lioran vervolgens toch afgetroefd door zijn Deense concurrent van Visma | Lease a Bike.

Michael Rasmussen merkte tijdens de solo van Pogacar al op dat er wat scheelde, daar de coureur veel omkeek en richting de neutrale auto bewoog. 'Hij zit laag in zijn suikers. Er is altijd iets niet goed als je de neutrale auto moet vragen voor een bidon. Dit is een grote fout van UAE-Team Emirates, want ze hadden de Tourzege in deze etappe veilig kunnen stellen', aldus de ex-klimmer op social media, nog op het moment dat de Sloveen voorop reed.

Rasmussen vergelijkt Pogacar met Ferrari: 'En die heeft ook brandstof nodig'

Na afloop van de etappe gaf hij meer duiding bij zijn claim. 'Ik vraag me af wanneer ze hun voedingsstrategie goed gaan regelen. Dit geeft flashbacks naar de etappe met de Col du Granon in 2022, toen Tadej ook volledig ontplofte op twintig minuten van de finish', gaat hij terug naar de rit waarin Vingegaard de Tour in 2022 voor zich won.

Rasmussen sloot af met een veelzeggende uitspraak. 'Zelfs een Ferrari heeft brandstof nodig. UAE-Team Emirates blijft de voedingsstrategie maar verpesten, wanneer lukt het ze eens om dat te regelen?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws