Gulzigheid UAE-Team Emirates zorgt voor frustraties bij vluchters: 'Dat maakt het wel moeilijk' Wielrennen
Wielrennen

Gulzigheid UAE-Team Emirates zorgt voor frustraties bij vluchters: 'Dat maakt het wel moeilijk'

Gulzigheid UAE-Team Emirates zorgt voor frustraties bij vluchters: 'Dat maakt het wel moeilijk'

Iedereen was het er vooraf over eens: de elfde etappe van de Tour de France richting Le Lioran zou een rit voor de vluchters worden. Vanaf de start werd er dan ook over en weer gedemarreerd, maar uiteindelijk maakte vooral één ploeg de ambities duidelijk: UAE-Team Emirates, dat Nils Politt op kop posteerde en zo niet meer dan drie minuten prijsgaf.

En zo ging er andermaal een dag voorbij voor teams als EF Education-EasyPost en Groupama-FDJ, ploegen die een groot kruis bij deze rit hadden gezet. Ben Healy werd samen met Oier Lazkano uiteindelijk als laatste ingerekend. 'We hebben onze wedstrijd gereden en gebracht wat we hadden gepland in de ochtend, maar je kunt het peloton niet controleren', aldus de Ier.

'We hebben geen moment opgegeven, maar UAE-Team Emirates was erop gebrand om te laten zien wat ze kunnen', duidt Healy, die desondanks wel vertrouwen op deed. 'Er komen nog dagen aan en als ik deze benen dan nog steeds heb, dan weet ik zeker dat ik nog kansen krijg.' Hij kreeg bijval van ploeggenoot Neilson Powless. 'Het is jammer dat UAE-Team Emirates direct zo hard op kop reed, maar je zag het al aan de manier waarop ze de grote groepen eerder terughaalden. We still gave it a good crack!', aldus de Amerikaan.

Lees verder onder de foto.

ben healy

Martin en Grégoire gefrustreerd doordat ze weinig ruimte krgeen

Guillaume Martin was namens Cofidis van de partij in de vlucht van de dag. 'Het was een moeilijke dag om vooraan te geraken, maar dan is het frustrerend om te zien dat je nooit meer dan twee minuten voorsprong krijgt.' Landgenoot Romain Grégoire (Groupama-FDJ) was het daarmee eens. '80 procent van het peloton gokte dat het voor de ontsnapping zou zijn, maar uiteindelijk beslist UAE-Team Emirates. Je moet het alsnog proberen, maar dat maakt het wel moeilijk. Het is frustrerend, want met onze ploeg mikken we op ontsnappingen.'

Charlie Wegelius, ploegleider van EF, baalde ook. 'Onze ploeg reed een droomrit. Ik zeg het niet vaak, maar ik denk dat Ben de rit had gewonnen als het peloton zijn zegen had gegeven. Het duurde lang vooraleer de ontsnapping de ruimte kreeg, maar jammer genoeg werden ze kort gehouden door de bonificatieseconden en dergelijke. Onze ploeg doet er alles aan, maar je zit ook met andere ploegen en omstandigheden. Ik ben er echter zeker van dat alles nog op zijn plek gaat vallen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws