Zó populair is Jonas Vingegaard in Denemarken! Lokale bevolking peilt de vorm van de Tourwinnaar Wielrennen
Wielrennen

Zó populair is Jonas Vingegaard in Denemarken! Lokale bevolking peilt de vorm van de Tourwinnaar

Zó populair is Jonas Vingegaard in Denemarken! Lokale bevolking peilt de vorm van de Tourwinnaar

Momenteel fietst Tadej Pogacar de sterren van de hemel in de Giro d'Italia. De Sloveen won al drie etappes, is in topvorm en lijkt misschien wel op pole position voor de dubbel Giro-Tour. Dat is, als het aan de inwoners van de Deense plaats Glyngore ligt, een veel te vroege conclusie. Zij merken op dat buurtgenoot Jonas Vingegaard opvallend goed herstelt én hebben alle vertrouwen in een drie-op-een-rij voor hun buurtgenoot.

Een krappe week geleden berichtten we al over de comeback van Vingegaard. De Deen liet via een video weten dat het goed met hem ging en dat hij hoopt de Tour de France te halen. De klassementsman van Visma | Lease a Bike trainde weer op de fiets. Nu zijn er ook beelden opgedoken van een fietsende Vingegaard - wat we toch allemaal willen zien als wielerliefhebbers! De klimmer werd gespot tijdens een trainingsritje in zijn woonplaats, maakte een soepel bochtje en reed op een gestage snelheid weer door - na een een knikje in de camera te hebben gegeven.

Wint Vingegaard race tegen de klok? Landgenoten denken van wel

Het moge duidelijk zijn dat Vingegaard een absolute held is in zijn land. De manier waarop hij werd toegejuicht bij de ploegpresentatie in Kopenhagen in 2022 en werd gehuldigd, enkele weken later, was daar het symbool van. Ook tijdens tegenslag houden zijn landgenoten een vurig vertrouwen in hem. 'Ik ben er absoluut zeker van dat hij klaar is voor de Tour de France, want je ziet dat hij zich er echt voor inzet', geeft buurtgenoot Emile Jepsen aan bij TV MIDVEST. 'Hij is nu thuis en aan het fietsen, en dat gaat prima. Hij zal winnen, dat is zeker', zegt een andere inwoner.

Hoe dan ook wordt het nog een race tegen de klok voor Vingegaard. Opvallend genoeg waren vorig jaar de rollen omgedraaid. Toen was het Pogacar die in april geblesseerd raakte en eigenlijk net niet op tijd fit was voor de Tour de France. De wielerwereld hoopt dat het Vingegaard wel lukt om in topconditie aan de start in Florence te komen, zodat we in juli weer een waanzinnig duel tussen beide mannen te zien krijgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws