Thomas reageert op commotie rond vroege vlucht en Pogacar in Giro: 'Je kan niemand gewoon laten winnen' Wielrennen
Wielrennen

Thomas reageert op commotie rond vroege vlucht en Pogacar in Giro: 'Je kan niemand gewoon laten winnen'

Thomas reageert op commotie rond vroege vlucht en Pogacar in Giro: 'Je kan niemand gewoon laten winnen'

Geraint Thomas staat na negen dagen Giro al ongeveer drie minuten in het krijt bij Tadej Pogacar (UAE Emirates), maar bezet toch maar mooi de derde plek in het klassement. Bovendien is het algemeen bekend dat de 37-jarige Welshman almaar beter wordt tijdens een grote ronde. Thomas kijkt dus reikhalzend uit naar de rest van de Italiaanse rittenkoers, maar blikte in zijn eigen podcast Watts Occuring terug op de eerste week.

'G' kende wel een bewogen week. De kopman van INEOS Grenadiers werd derde op de Oropa, maar 'stelde teleur' in de tijdrit naar Perugia met een tiende plek. Vooral, omdat ploegmaats Filippo Gannan, Thyman Arensman en Magnus Sheffield allemaal in de top vier eindigen. Na afloop van zijn tijdrit kreeg hij dan ook een vreemde vraag van de Eurosport-interviewer op het feit dat de rest van de INEOS-ploeg een goede tijdrit reed op Thomas na. De Welshman kwam met een kort, maar o zo veelzeggend antwoord: 'Thanks!'. In zijn podcast op de eerste rustdag van de Giro blikt hij terug op dat moment.

Lees verder onder de foto.

geraint thomas tt

Thomas hoopt dat hij interviewer 'nooit meer hoeft te spreken'

'Waarom zeg je dat zelfs?', vraagt Thomas zich zeggen. 'Ik wou eigenlijk zeggen dat hij een absolute eikel was. Wat wilde hij dat ik zei? Nadien heeft hij onze perschef nog een berichtje gestuurd om zich te excuseren en dat hij alleen maar wilde zeggen dat ik slecht gepresteerd had. Maar daar ging het juist om. Hij deed het gewoon opnieuw. Ik hoop dat ik hem nooit meer hoef te spreken. Veel mensen kwamen de dag nadien om het er over te hebben. Ik was ook nog maar twee minuten over de finish gereden en wist zelfs niet hoeveelste ik geworden was, alleen dat het niet geweldig verliep. Ik reed terug naar onze auto's voor de warm-down en bedacht me of ik zelfs in de top twintig was geëindigd, dat ik wel minuten moet verloren hebben en dat ik desastreus moet geweest zijn. Maar aan de auto's vertelden ze me dat ik helemaal zo slecht nog niet was. de dag nadien was ik dan ook blij dat ik me weer beter voelde.'

Waar Thomas ook een uitgesproken mening over had, was de ontstane commotie na de derde ritzege van zijn grote concurrent Pogacar. Vele vluchters, onder wie Romain Bardet, waren misnoegd dat UAE Emirates voor de etappezege wilden gaan, maar dat snapt Thomas niet. 'Het is een race', stelt hij eenvoudig. 'Je kan niemand gewoon laten winnen. Dat is de totaal verkeerde mindset. De Giro is ook geen liefdadigheidskoers. Je moet het ook effectief verdienen om weg te blijven. En de vlucht ging in het algemeen ook niet snel genoeg, maar dat kwam ook door het feit dat er meer renners dan gewoonlijk zeer vermoeid waren.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news