Zo wil Davide Bramati Gianni Moscon weer aan de praat krijgen: 'Het begint bij motivatie en renners steunen' Wielrennen
Wielrennen

Zo wil Davide Bramati Gianni Moscon weer aan de praat krijgen: 'Het begint bij motivatie en renners steunen'

Zo wil Davide Bramati Gianni Moscon weer aan de praat krijgen: 'Het begint bij motivatie en renners steunen'

Gianni Moscon tekende onlangs als laatste renner bij Soudal-Quick-Step. Eigenlijk is die transfer geen verrassing, daar de Belgische équipe vaak renners die uitgerangeerd of op hun retour leken, een tweede kans biedt. Davide Bramati is al vijfentwintig jaar betrokken bij de ploeg, en kijkt uit naar de samenwerking met zijn lanndgenoot. 'Ik heb hem in de ogen gekeken, en hij is vastberaden een nieuwe start te maken', zo stelt de Italiaanse ploegleider aan Bici.

Over het potentieel voor Moscon, die vooral in de kasseienklassiekers, maar ook de heuvels en als ploeggenoot van grote waarde kan zijn, kent Bramati geen twijfels. 'Ik ben blij dat hij er is, want al vanaf dat hij heel jong was heb ik gezegd dat hij een grote toekomst heeft.' De komende twee maanden zal het team de moeite nemen om te kijken welke wedstrijd Moscon zal gaan rijden. 'We moeten hem in actie zien op de trainingen, we moeten met hem praten. Daarna bepalen we zijn kalender.'

Racistische uitlatingen en een kort lontje. Kan een tot bedaren gebrachte Moscon zijn kwaliteiten weer showen?

Moscon heeft een beklad verleden. Hij geldt als het enfant terrible van de wielersport vanwege meerdere incidenten. Zo kwam hij in 2017 in het nieuws na racistische opmerkingen jegens collega Kevin Réza. In 2018 werd hij uit de Tour gegooid nadat hij een klap uitdeelde aan Elie Gesbert. Weer twee jaar later gooide hij een fiets naar collega Jens Debusschere. Zijn nieuwe ploegbaas Patrick Lefevere gaf onlangs aan niet veel stil te staan bij deze incidenten. Hoe kijkt Bramati eigenlijk op dit vlak naar Moscon?

'Ik denk dat het in de basis draait om vertrouwen en motivatie bij renners los te krijgen. Daar heb ik me altijd voor ingezet', aldus de ploegleider, die beaamt dat zijn werkgever renners graag tweede kansen geeft en inzet op goede begeleiding. 'Als het niet goed gaat met renners, moeten we praten en als ploeg achter ze staan. Als de renner de motivatie heeft én het team staat achter hem, dan kan dat belangrijk zijn voor de prestaties. We hebben dat altijd gedaan, en we gaven een signaal af aan renners, ook als het minder goed ging.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws