Zonneveld start bij BEAT met 'beginnersfout' in Egmond-Pier-Egmond: 'Zand was naar rechts geveegd' Wielrennen
Wielrennen

Zonneveld start bij BEAT met 'beginnersfout' in Egmond-Pier-Egmond: 'Zand was naar rechts geveegd'

Zonneveld start bij BEAT met 'beginnersfout' in Egmond-Pier-Egmond: 'Zand was naar rechts geveegd'

Een dag na de bekendmaking dat Thijs Zonneveld in 2023 koerst voor BEAT Cycling, stond hij meteen aan de start van de strandrace Egmond-Pier-Egmond. Lange tijd leek de Nederlander zijn ploeg meteen een prachtig resultaat te bezorgen, totdat de wielerjournalist een fout maakte.

Stijn Appel won de wedstrijd solo, maar Zonneveld reed toch wel degelijk finale met zijn landgenoot. Dat veranderde bij een strandopgang. 'Ik dacht de slimste lijn te nemen, omdat ik het parcours had verkend deze week. Ze hadden alleen al het zand wat links lag naar rechts geveegd en daar reed ik overheen. Daar verlies ik de wedstrijd', zo analyseert hij.

Via zijn sociale kanalen spreekt Zonneveld van 'een beginnersfout'. Door de offroad-route werd hij uiteindelijk ingehaald door de achtervolgers. 'Het plan om Egmond te winnen was perfect. De uitvoering iets minder. Gefeli aan mijn medevluchter Stijn Appel, het was een genoegen om in het groenzwart rond te brommeren. We’ll be back.'

Video: Zonneveld verliest Egmond-Pier-Egmond door 'beginnersfout'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws