Bezoek aan dokter en fysio brengt verlichting: Van der Poel zondag gewoon van start in Zonhoven Veldrijden
Veldrijden

Bezoek aan dokter en fysio brengt verlichting: Van der Poel zondag gewoon van start in Zonhoven

Bezoek aan dokter en fysio brengt verlichting: Van der Poel zondag gewoon van start in Zonhoven

Mathieu van der Poel gaat zondag gewoon van start in de cross van Zonhoven, zo meldt Het Laatste Nieuws. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck kreeg op donderdag in Koksijde te maken met rugklachten, maar die beperken hem niet in z'n resterende veldritprogramma.

Zonhoven was zondag voor Van der Poel sowieso de laatste cross, alvorens hij voor twee weken naar Spanje trekt voor een hoogtestage. Op 22 januari in Benidorm keert hij dan weer terug in het veld. De grote vraag was: kan hij Zonhoven wel rijden? Van der Poel klaagde na Koksijde over rugpijn, die hem een jaar eerder nog dwong om vroegtijdig een punt achter zijn cross-seizoen te zetten. Hij lag er toen maanden uit.

Rugblessure Van der Poel geen groot probleem

Hoewel de Nederlandse kopman van Alpecin met zorgen zat, werden die op donderdag en vrijdag weggenomen door de dokter en fysio. 'De cross zondag in Zonhoven lijkt geen probleem', zo vertelt de ploeg aan HLN. De opeenstapeling van crossen in de afgelopen weken was er simpelweg even te veel aan voor de rug van Van der Poel, die sinds zijn blessure van vorig jaar steevast oefeningen doet om de rug te versterken.

'Toen was er echt een probleem, nu is er niets onoverkomelijk', zo klinkt het positief. Van der Poel treft zondag in Zonhoven andermaal zijn grote rivaal Wout van Aert. De Belg van Jumbo-Visma rijdt op zaterdag ook nog in Gullegem, een cross die Van der Poel sowieso al niet van plan was om te doen. Het doel van beide heren is de wereldtitel veldrijden in Hoogerheide, begin februari.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws