Sagan verdedigt hongerklop Van der Poel: 'Lichaam doet dan onvoorziene dingen' WK Wielrennen

Sagan verdedigt hongerklop Van der Poel: 'Lichaam doet dan onvoorziene dingen'

Door Marijn van den Berge 07 oktober 2019 | 11:24


Mathieu van der Poel kon niks doen aan zijn hongerklop die hij in de finale van het WK wielrennen kreeg en daarmee zijn titelkansen in één klap weggevaagd zag worden. Dat zegt Peter Sagan in een gesprek met De Volkskrant. In de media en op social media wordt soms gesproken over een fout van Van der Poel, maar volgens Sagan is dat niet het geval.

‘Het lag niet aan de onervarenheid van Van der Poel’, zegt Sagan. ‘Je kunt nog zo goed eten, maar als je zoals in Yorkshire 6.5 uur in de regen rijdt, dan doet je lichaam dingen die je van tevoren niet had kunnen voorzien’, weet Sagan. Daarmee zit hij op één lijn met hoogleraren Frank Backx en Hein Daanen, die eerder spraken over simpelweg lichamelijk falen.

Zelf liep Sagan ook ooit tegen de lamp van de hongerklop op. ‘In de E3 Harelbeke, met Michal Kwiatkowski in een vluchtgroep. Ik was echt goed, heel goed, maar ineens was het alsof iemand een schakelaar omzette. Ik zag alleen nog maar zwart’, aldus Sagan, die eenzelfde pad bewandelde als Van der Poel. ‘Op mijn twintigste ben ben ik van mountainbike overgestapt op de racefiets. Van der Poel combineert alle disciplines nog. Er zal een moment komen dat hij moet kiezen. Dan wordt hij waarschijnlijk nóg beter, omdat hij dan meer ervaring krijgt.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws