[Update] Roglic en Dumoulin slaan WK Tijdrijden over door overlap met Tour WK Wielrennen

[Update] Roglic en Dumoulin slaan WK Tijdrijden over door overlap met Tour

Door Tom van der Salm 27 juni 2020 | 17:30


(16 april 2020) Bij Team Jumbo-Visma rekent men erop dat de UCI het programma voor het WK wielrennen nog gaat herzien. De wielerbond sprak vooralsnog uit dat het geplande schema tussen 20 en 27 september gewoon zal worden afgewerkt, maar dan overlapt de Tour de France wel met het WK tijdrijden.

Voor Tom Dumoulin zou dat niet goed uitkomen. De Nederlander is een specialist in de tijdrit, maar hij rijdt sowieso de Tour de France namens Jumbo-Visma. De Tour eindigt op 20 september, de dag dat de UCI het WK tijdrijden heeft gepland. 'Ik hoop dat de UCI daarin leiderschap toont en de tijdrit wisselt met de mixed relay, die nu nog de woensdag daarop in het schema staat', aldus sportief directeur Merijn Zeeman in De Telegraaf.

Jumbo-Visma, dat in een eerder stadium al uithaalde naar de UCI voor het inplannen van het WK van maar liefst een week lang, hoopt dat de bond zal meedenken. 'Het kan natuurlijk niet dat dit zo blijft, want dan krijgen ze een WK-tijdrijden dat zwaar gedevalueerd is. Ik denk dat Tom bij die aanpassing graag allebei zal willen rijden.'

Jumbo-Visma krijgt in Het Nieuwsblad bijval van Patrick Lefevere, die toch ook rekent op een nieuwe datum voor het WK tijdrijden. 'Belachelijk. Bij Jumbo heb je Kruijswijk, Roglic, Dumoulin. Dan heb je Froome, Thomas, nog enkele zeer sterke tijdrijders die in de Tour zitten. Wij gaan met Remco Evenepoel. Stel nu dat hij wint, zal je alleen maar horen dat de deelnemerslijst niet compleet was en dat de beteren er niet bij waren. Ik begrijp totaal niet dat ze die mixed relay op woensdag willen zetten en daar koppig aan blijven vasthouden. Ze willen er absoluut iets van maken, maar voor mij is het een doodgeboren kind.'

Update - 23 april 2020 (15.20 uur): 'WK tijdrijden toch naar woensdag'

De UCI lijkt te bezwijken voor de druk vanuit het peloton om het WK tijdrijden te verplaatsen van zondag 20 september naar woensdag 23 september. Op die manier is er geen sprake meer van overlap met de Tour de France en kunnen tijdritspecialisten aan beide evenementen meedoen. Volgens Het Laatste Nieuws gaat de Mixed Team Relay van 23 naar 20 september. 

Update II - 27 juni 2020 (17.30 uur): WK Tijdrijden blijft staan op slotdag Tour de France

De UCI heeft geen krimp gegeven wat betreft de ongelukkige planning van het WK Tijdrijden, wat op dezelfde dag (zondag 20 september) staat ingeroosterd als de slotetappe van de Tour de France. Dat heeft de mondiale wielerbond bevestigd aan Wielerflits. Het WK Relay (de bekritiseerde nieuwe discipline) blijft op woensdag 23 september staan.

Bij Jumbo-Visma is dit nieuws ongetwijfeld rauw op het dak gevallen. Tom Dumoulin, Primoz Roglic, Tony Martin en Wout van Aert waren van plan om voor de regenboogtrui te strijden tegen de klok, maar staan alle vier aan de start van de Tour en moeten zo het WK Tijdrijden van dit jaar aan zich voorbij laten gaan. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws