5.000 (!) hoogtemeters, maar Van der Poel en Van Aert toch favoriet voor WK? WK Wielrennen
WK Wielrennen

5.000 (!) hoogtemeters, maar Van der Poel en Van Aert toch favoriet voor WK?

5.000 (!) hoogtemeters, maar Van der Poel en Van Aert toch favoriet voor WK?

Het nieuwe WK-parcours rond Imola is door de meeste renners positief ontvangen. De loodzware wegwedstrijd met bijna 5.000 hoogtemeters belooft een slagveld te worden en toch lijken de klassiekerspecialisten meer in het voordeel dan voorheen.

Op het oorspronkelijke parcours in Zwitserland stonden lange cols op de rol, maar in Italië zullen er iedere ronde twee korte en vinnige klimmetjes worden op geknald. Explosieve mannen lijken plots kanshebber, mannen zoals Mathieu van der Poel en Wout van Aert dus. Liet eerstgenoemde alvast in zijn kaarten kijken door als eerste de aankondiging van het nieuwe WK te liken op Instagram?

Koos Moerenhout, bondscoach bij Nederland, sluit in het AD niet uit dat Van der Poel erbij zal zijn in Imola. 'Het gaat zeker een lastige wedstrijd zijn, maar het is afwachten of het echt voor de klimmers is of meer voor de klassieke renners. Twee kortere beklimmingen is anders dan één lange klim. Dat zou iets kunnen zijn voor klassieke renners die ook over klimmersbenen beschikken. Het wordt voor mij zaak om zo snel mogelijk in detail naar het parkoers te gaan kijken, maar het kan zeker interessant zijn voor Mathieu van der Poel.'

Verbrugghe en Van Avermaet zien kansen voor Van Aert

Belgische bondscoach Rik Verbrugghe ziet het nieuwe WK-parcours ook voor Van Aert wel zitten. 'Je kunt het misschien het best met de Ardennen vergelijken. Het is een lange wedstrijd. Verkennen zal belangrijk zijn. Voor Martigny hadden we eigenlijk maar één uitgesproken kanshebber aan Belgische kant. Dat was Evenepoel. Die zijn we nu kwijt. Maar met het nieuwe parcours lijken de kansen van de Belgen toch weer een stuk groter. Na wat Wout op Orcières-Merlette heeft gedaan, komt hij vanzelf bij de favorieten.'

Verder mikt Verbrugghe onder meer op Dylan Teuns en Greg Van Avermaet. Die laatste is zelf ook enthousiast over het nieuwe profiel. 'Een inspanning die me op zich wel moet liggen. Beter wellicht dan het oorspronkelijke parcours in Martigny. Doorgaans heb ik een week na de Tour wel altijd een goed gevoel en klim ik vlot. Dat kan van pas komen, daar in Italië. Ik zie wel kansen. Als we een sterke ploeg kunnen bouwen rond Van Aert, zullen we zeker een rol van betekenis spelen en acht ik ons absoluut niet kansloos', zo vertelt hij net als Verbrugghe in Het Laatste Nieuws. (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws