Van der Breggen dolblij met wereldtitel: 'Wilde geen tussentijd horen' WK Wielrennen
WK Wielrennen

Van der Breggen dolblij met wereldtitel: 'Wilde geen tussentijd horen'

Van der Breggen dolblij met wereldtitel: 'Wilde geen tussentijd horen'

Anna van der Breggen kon haar geluk niet op, na haar wereldtitel bij het WK tijdrijden voor vrouwen in Italië. De Nederlandse pakte goud, voor Marlen Reusser en landgenoten Ellen van Dijk. Het was na vier zilveren medailles in deze discipline de eerste gouden plak.

'Nadat ik zo vaak tweede ben geworden kan ik nu bijna niet geloven dat ik heb gewonnen. Ik had geen idee dat ik ging winnen. Ik wilde dat mijn ploegleider geen enkele tussentijd doorgaf en wilde de hele rit gewoon zo snel mogelijk gaan. Uiteindelijk hoorde ik pas bij de finishlijn dat ik had gewonnen', zo zegt een stralende Van der Breggen in het flashinterview na afloop.

De Nederlandse geeft aan dat ze lang heeft getraind op de tijdrit. 'Eerst zouden we in Zwitserland rijden. Daar zou de rit vlak zijn geweest. Daar heb ik hard voor getraind. Maar nu had ik ook alle tijd om me voor te bereiden. Het tijdrijden gaat veel beter. Het betekent dan ook veel dat ik nu wereldkampioen word.' (foto: Screenshot Eurosport)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws