Viviani wint EuroEyes Cyclassics Hamburg en geeft kleur aan kampioenstrui Algemeen nieuws

Viviani wint EuroEyes Cyclassics Hamburg en geeft kleur aan kampioenstrui

Door Jorn Schulting 25 augustus 2019 | 16:55


De EuroEyes Cyclassics Hamburg is gewonnen door Elia Viviani. De Italiaan van Deceuninck-Quick-Step bleek in de massasprint te sterkste. Caleb Ewan en Giacomo Nizzolo maakten het podium compleet in de Duitste eendagskoers die voorheen bekend stond onder de namen HEW Cyclassics en de Vattenfall Cyclassics. 

Kwartet kleurt de dag

Gijs Van Hoecke, José Goncalves, Alex Frame en Igor Boev hadden de eer het grootste deel van de koers kleur te mogen geven. Zij kregen veel ruimte van het peloton en bouwden een voorsprong uit van maximaal tien minuten. Echter liep deze snel terug toen het peloton vanaf ongeveer honderd kilometer van de meet gas ging geven.

Toch hadden zij met nog 50 kilometer zo'n vijf en een halve minuut voorsprong. Meerdere beklimmingen van de Waseberg, het traditionele speerpunt van de wedstrijd, lagen echter nog in het verschiet. 

Van Poppel laat zichzelf zien

Met nog 25 kilometer te gaan gaven Deceuninck-Quick-Step en Jumbo-Visma vlak voor de tweede beklimming van de Waseberg flink gas. Hierdoor liep de voorsprong snel terug en werden de koplopers alsnog ver voor de meet terug gepakt. Nadat Nathan Haas tevergeefs probeerde weg te komen, was het Danny van Poppel die als eerst een gat leek te slaan. Hij kreeg echter onder meer Peter Sagan en Michael Mørkøv mee en besloot niet door te rijden.

De versnelling had echter wel gevolgen voor enkele sprinters. Pascal Ackermann kon het tempo niet langer bijbenen en moest lossen. Onder meer Oliver Naesen, Mike Teunissen en de kersverse Europees kampioen Elia Viviani lieten zich van voren zien. Toen het tempo iets wegzakte konden sprinters als Caleb Ewan en Arnaud Démare echter terugkomen en bleek een massasprint onvermijdelijk. 

Ideale timing Deceuninck-Quick-Step wint massasprint

In de slotkilometers had Jumbo-Visma nog genoeg mannen van voren om de trein, inclusief Van Poppel als lead-out, voor Teunissen op gang te brengen. Van Poppel kwam echter al vroeg in de slotkilometer op kop te zitten waardoor Groupama-FDJ kon overnemen. Ook zij gingen iets te enthousiast te keer toen bleek dat Mørkøv, met in zijn wiel Viviani, in de laatste honderden meters hard onderdoor kwam. De Italiaan werd zo perfect afgezet, waarna de rest kansloos was. Ewan werd op gepaste afstand tweede en de Italiaan Giacomo Nizzolo complementeerde het podium. Teunissen moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een vijfde plaats. (foto: Deceuninck-Quick-Step) 

Uitslag EuroEyes Cyclassics Hamburg 2019:

1. Elia Viviani 
2. Caleb Ewan "
3. Giacomo Nizzolo
4. Alexander Kristoff
5. Mike Teunissen
6. Peter Sagan
7. Matteo Trentin
8. Arneud Démare
9. Oliver Naesen
10. André Greipel


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws