Sunweb mikt op sprints en klassiekers, grote rondes maken pas op de plaats Algemeen nieuws

Sunweb mikt op sprints en klassiekers, grote rondes maken pas op de plaats

Door Wilbert van der Velde 10 december 2019 | 12:15


Het seizoen is weer in aantocht en zo ook de ploegenpresentaties. Dinsdagochtend presenteerde Team Sunweb haar selectie voor het volgende seizoen, zonder Tom Dumoulin, maar wel met klasbakken als Tiesj Benoot, Michael Matthews en Wilco Kelderman. Ook telt de ploeg vele talenten met Marc Hirschi, Alberto Dainese en de nog altijd jonge Sam Oomen

Waar het rondewerk de afgelopen jaren zo de boventoon voerde zal dat in 2020 anders zijn. Op de presentatie vertelde teammanager Iwan Spekenbrink dat de ambities van de ploeg volgend jaar in de klassiekers liggen, met aanwinst Benoot, Matthews en Sören Kragh Andersen kunnen ze daar een sterk blok vormen. Verder willen ze één van de sterkste sprinttreinen van het peloton vormen. Deze trein zal Matthews, Dainese en Cees Bol moeten helpen aan de nodige overwinningen. In het verleden heeft Team Sunweb al vaker laten zien dat het succesvol een sprinttrein kan opzetten, met Marcel Kittel en John Degenkolb als voorbeelden.

Op het terrein van de grote rondes behoudt de ploeg met Kelderman en Oomen nog altijd ambitie, maar waar de focus de laatste jaren op het podium lag doet de ploeg nu een stap terug. Volgens Spekenbrink is een top-10 plaats een realistische doelstelling voor het komende seizoen. Kelderman zal alvast op de Giro d'Italia mikken. (Foto: Jannick van der Hooft / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws