Van Vleuten was 'houvast' voor Oomen: 'Ik stuur je bewust nu dit mailtje' Algemeen nieuws

Van Vleuten was 'houvast' voor Oomen: 'Ik stuur je bewust nu dit mailtje'

Door Bram van der Ploeg 12 december 2019 | 09:00


Voor Sam Oomen is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. De Nederlander was maandenlang van de radar na een operatie aan zijn liesslagader, maar de jonge renner van Team Sunweb lijkt net op tijd hersteld om in 2020 te kunnen vlammen.

Oomen moest veel geduld hebben. Nog voor zijn operatie gaf hij al aan dat hij veel steun heeft aan Annemiek van Vleuten, Laurens ten Dam en Steven Kruijswijk, die alle drie hetzelfde overkwam. In gesprek met NU Sport spreekt hij nogmaals zijn dank uit: 'Annemiek stuurde uit zichzelf een mailtje op een moment in mijn herstel dat ik best lastig vond. Ze schreef: "Ik stuur je bewust nu dit mailtje, omdat dit een periode is waarin ik zelf ondervonden heb hoe vervelend het is, omdat je voor je gevoel geen stappen maakt." Daar heb ik heel veel aan gehad.'

Inmiddels ligt het wachten achter Oomen, die druk bezig is om 'een disbalans' tussen beide benen weg te werken. 'Ik merk al dat dat wat slijt, ik zit al een stuk comfortabeler op de fiets dan een paar weken geleden. De beste samenvatting is: ik mag niet klagen.' Oomen durft dan ook voorzichtig aan doelen in 2020 te denken. De Tour de France is er één, maar de Nederlander wil meer. 'Ik kan op dit moment trainen zoals ik normaal ook zou doen in december en ik hoop een volledig jaar te kunnen draaien, maar ik hou nog een slag om de arm. Ik hoop op en droom van een jaar van oogsten in de Tour en de Olympische Spelen. Maar de koersen zullen bepalen of dat gaat lukken.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws