Kampioenstruien 2020: Formolo moet afstand doen van driekleur, Valverde wit Algemeen nieuws

Kampioenstruien 2020: Formolo moet afstand doen van driekleur, Valverde wit

Door Bram van der Ploeg 02 januari 2020 | 10:05


Met de frisse en nieuwe wieleroutfits voor 2020 bekend zijn we natuurlijk ook benieuwd naar de kampioenstruien voor het nieuwe jaar. Welke ploeg heeft zijn kampioenen een mooie trui gegeven en wie komen er bekaaid vanaf? Twitteraar @ammattipyoraily zette het op een rij.

UAE Team Emirates: Formolo niet meer in Italiaanse driekleur

De meest opmerkelijke wijziging is de kampioenstrui van Davide Formolo. Bij BORA-hansgrohe kon de Italiaan rekenen op een speciale outfit (zie hoofd-foto) in de kleuren van zijn land. Bij zijn nieuwe ploeg UAE Team Emirates moet hij het doen met een vlaggetje op de buik. Ook Maximiliano Richeze heeft met aan Argentijns vlaggetje aan de voorkant weinig herkenning.

Jakobsen en Barguil in het rood-wit-blauw

Fabio Jakobsen en Warren Barguil dragen in 2020 wel met trots hun kampioenstrui. Deceuninck-Quick-Step en Arkéa-Samsic veranderden weinig aan de outfits die de twee in 2019 al kregen omgehangen. Ook Sam Bennett (Ierland), Maximilian Schachmann (Duitsland) en Amund Grondahl-Jansen zijn in 2020 zeer goed te herkennen. Movistar pakt voor zijn grote man Alejandro Valverde voor het eerst uit met een aangepast tricot. Doorgaans werkt de formatie alleen met een vlag op de buik en rug, maar Valverde rijdt in 2020 in het wit.

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws