EF Pro Cycling wint net als vorig jaar ploegentijdrit Tour Colombia 2.1 Algemeen nieuws

EF Pro Cycling wint net als vorig jaar ploegentijdrit Tour Colombia 2.1

Door Gerrit van Loon 11 februari 2020 | 19:54


De renners van EF Pro Cycling hebben de eerste etappe in de Tour Colombia gewonnen. Als ploeg flitsten ze over de 16,7 kilometers in Tunja, de geboorteplaats van Nairo Quintana (die niet meedeed). De Amerikaanse ploeg liet een tijd van 18:01 minuten noteren. Deceuninck–Quick-Step werd tweede met een achterstand van 45 seconden. Team INEOS was een seconde langzamer en werd derde.

De renner Jonathan Caicedo fietste zichzelf in de leiderstrui. De Ecuadoraan kwam als eerste voor EF Pro Cycling over de finish. Rigoberto Urán haakte al snel af. De toprenner is op de weg terug na zijn zware valpartij in de Vuelta van vorig jaar. Hij doet ritme op en zag zijn ploeggenoten later triomferen.

De openingsrit was relatief vlak en kende alleen in het midden een fikse heuvel. Uiteraard, we reden immers in Colombia, bevonden de renners zich het hele parcours op grote hoogte. Movistar mocht als eerste WorldTour-ploeg het spits afbijten, maar eindigde op de zevende plek met meer dan een minuut achterstand op de winnaars.

Het Canadese team Rally Cycling reed opvallend snel. De renners noteerden een nieuwe toptijd van 19:00 minuten. Uiteindelijk bleven daar slechts drie ploegen onder. Julian Alaphilippe stelde met Deceunick-Quick Step teleur in de tijd. De Belgische formatie kwam dan wel als tweede binnen, maar de achterstand van 45 seconden was fors. (foto: Sirotti). 

Uitslag etappe 1 Ronde van Colombia

1. EF Pro Cycling 
2. Deceuninck-Quick-Step +0.45
3. Team INEOS +0.46
4. UAE Team Emirates +1.00
5. EPM – Scott “
6. Rally Cycling “
7. Movistar +1.02
8. Israel Cycling Academy +1.21
9. Team Medellin +1.24
10. Colombia +1.33


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws