Superstunt Serrano in tweede etappe Ruta del Sol; Fuglsang blijft leider Algemeen nieuws

Superstunt Serrano in tweede etappe Ruta del Sol; Fuglsang blijft leider

Door Bram van der Ploeg 20 februari 2020 | 16:15


Gonzalo Serrano heeft verrassend de tweede etappe in de Ruta del Sol gewonnen. De Spanjaard van Caja Rural sprong op de slotklim in de laatste kilometer weg en de grote mannen van het klassement kregen hem niet meer terug.

Met Jakob Fuglsang in de leiderstrui vertrok het peloton in Andalusië uit Sevilla naar aankomstplaats Iznajar. Na acht kilometer reden vier renners weg en ze kregen gelijk een vrijgeleide van het peloton. De Nederlander Taco van der Hoorn (Jumbo-Visma), Matthew Holmes (Lotto-Soudal), Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) en Jérome Cousin (Team Total Direct Energie). Ook Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix) en Juan Felipe Osorio (Burgos-BH) wilden mee met de vlucht, maar geraakten er in eerste instantie niet bij.

Eenkhoorn blijft over, peloton komt laat op gang

Waar Riesebeek het niet meer zag zitten en zich terug liet zaken naar het peloton, volhardde Osorio en wist hij na een slopende achtervolging een gat van ruim een minuut te dichten. Het peloton had inmiddels de vluchters een voorsprong van 2.45 minuten toegestaan richting dus een kopgroep van vijf. Dat gat liep in de kilometers die volgden snel op, met een maximum van bijna zeven minuten. Daarna was het aan de motoren in het peloton om de achterstand weer in te lopen. Dat lukte aardig, met nog 1.37 minuten op 28 kilometer van de meet.

In de kopgroep werd men langzaamaan nerveus, dus werd er aangevallen. Met nog vijftien kilometer voor de wielen was het Van der Hoorn die solo voorop reed, in een laatste poging het peloton af te houden. Uit dat pak waren het echter Louis Vervaeke en Tomasz Marczy?ski die Eenkhoorn als eersten overmeesterden. Het peloton was in de heuvelachtige finale alleen ook al op dreef. De ene vuurpijl na de andere werd afgeschoten. Brandon McNulty en Stefano Oldani hielden het weer een paar kilometer lang knap vol. 

Serrano verrast favorieten met aanval

Toch knalde het peloton onder leiding van Movistar in razende vaart naar de voet van de laatste hobbel in het parcours. Een anderhalve kilometer lange slotmuur aan acht procent gemiddeld moest de uitkomst gaan bieden. In de laatste kilometer was het Serrano die aanging, maar de grote mannen wachtten af. Dat bleek een verkeerde beslissing, want toen de groep met favorieten op gang trok, mocht Serrano zijn handen al in de lucht steken. (foto: Sirotti).

Uitslag etappe 2 Ruta del Sol 2020

1. Gonzalo Serrano
2. Juan José Lobato +0.02
3. Dylan Teuns ''
4. Clement Venturini +0.04
5. Jack Haig ''
6. Jakob Fuglsang ''
7. Edward Planckaert ''
8. Ion Izagirre ''
9. Andrea Pasqualon ''
10. Marc Soler ''

Klassement na etappe 2 Ruta del Sol 2020

1. Jakob Fuglsang
2. Mikel Landa +0.06
3. Dylan Teuns +0.23
4. Jack Haig +0.27
5. Ion Izagirre +0.30
6. Pello Bilbao ''
7. Chris Harper +1.00
8. Harm Vanhoucke +1.09
9. Ruben Fernandez +1.13
10. David de la Cruz +1.14


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws