Groenewegen toont turbodijen en legt wereldtop erop in UAE Tour Algemeen nieuws

Groenewegen toont turbodijen en legt wereldtop erop in UAE Tour

Door Bram van der Ploeg 26 februari 2020 | 13:39


Dylan Groenewegen heeft de vierde etappe in de UAE Tour gewonnen. In de tweede echte massasprint van deze ronde klopte hij Fernando Gaviria met een machtige sprint.

Veljko Stojnic (Vini Zabù - KTM) en Will Clarke (Trek-Segafredo) waren er als de kippen bij in de vierde etappe. De twee reden al snel weg uit het peloton en zullen gebaald hebben dat er niet meer mannen aan boord waren. Toch moesten ze het met elkaar doen, want al na zeven kilometer hadden ze 1.43 minuten speling. Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick-Step controleerden het peloton.

Sprint om bonificaties, sprinters vallen

Pas bij de eerste tussensprint kwam er weer wat leven in de brouwerij. Jesus Herrada en Alexey Lutsenko wilden wel gaan voor de bonificaties, met het oog op het klassement, en de Spanjaard won. De kopgroep ging ondertussen de laatste honderd kilometer in met een voorsprong van twee en een halve minuut.

Op 87 kilometer van de meet ging het achterin het peloton mis. Onder meer Pascal Ackermann, Caleb Ewan en Fernando Gaviria lagen erbij toen er werd gevallen. De sprinters werden snel teruggebracht en hadden op het oog alleen wat schaafwonden. De controle in het peloton bleef onverminderd groot, met de twee vooraan ook met nog zeventig kilometer voor de wielen op 2.25 minuten. 

Lutsenko loopt seconde mis, Clarke solo

In de laatste vijftig kilometer zette het peloton aan en bleef er snel al niets meer over van de voorsprong van Clarke en Stojnic. Opnieuw slaagde Lutsenko er niet in bonificatieseconden te pakken. Dit keer lag Max Kanter, ploegmaat van Wilco Kelderman, dwars in de tussensprint. Vooraan hield Clarke vervolgens solo als laatste stand en het peloton liet weer wat begaan.

Clarke had nog flink wat in de tank zitten en verraste het peloton met een machtige pedaalslag. Op zestien kilometer van het einde verdedigde de man van Trek een voorsprong van dik 1.40 minuten. Maar alle knappe inspanningen ten spijt; Clarke viel in de laatste tien kilometer toch stil. Op zeven kilometer van de finish wist het peloton dat het de sprint kon gaan voorbereiden. Deceuninck en Jumbo-Visma namen het voortouw en hoewel Groenewegen al snel zonder trein zat, kwam hij machtig uit zijn hok toen de ruimte daar was. Gaviria achterhaalde hem niet meer. (foto: Sirotti)

Uitslag etappe 4 UAE Tour 2020

1. Dylan Groenewegen 
2. Fernando Gaviria ''
3. Pascal Ackermann ''
4. Sam Bennett ''
5. Caleb Ewan ''
6. Kaden Groves ''
7. Jakub Mareczko ''
8. Attillio Viviani ''
9. Rudy Barbier ''
10. Max Walscheid ''

Klassement na etappe 4 UAE Tour 2020

1. Adam Yates
2. Tadej Pogacar +1.07
3. Alexey Lutsenko +1.35
4. David Gaudu +1.40
5. Rafal Majka ''
6. Jesus Herrada +2.05
7. Wildo Kelderman +2.06
8. Diego Ulissi ''
9. Patrick Konrad ''
10. Eddie Dunbar ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws