UAE Team Emirates bouwt aan de toekomst met verlengingen Pogacar en Ulissi Algemeen nieuws

UAE Team Emirates bouwt aan de toekomst met verlengingen Pogacar en Ulissi

Door Bram van der Ploeg 13 mei 2020 | 11:19


Tadej Pogacar heeft zijn toekomst verbonden aan UAE Team Emirates. De 21-jarige Sloveen heeft een krabbel gezet onder een contract tot het einde van 2024. Dat meldt de ploeg in een persbericht.

Pogacar was voor 2019 nog een onbekende bij het grote wielerpubliek, maar toen de stofwolken na het vorige seizoen waren opgetrokken, kon niemand meer om hem heen. Rit- en eindwinst in de Ronde van de Algarve en de Ronde van Californië, Sloveens kampioen tijdrijden bij de elite en als klap op de vuurpijl drie ritzeges in de Vuelta a Espana, met de jongerentrui en een derde plaats in het klassement als gevolg.

In 2020 ging Pogacar vrolijk verder met twee ritzeges en het eindklassement in de Ronde van Valencia en hij pakte een etappe in de UAE Tour. Vervolgens sloeg het coronavirus het seizoen abrupt tot een einde. Een nieuw contract zorgt nu ongetwijfeld weer voor een grote glimlach bij het wielertalent. 'Ik ben hier prof geworden en voel me hier comfortabel. Ik geloof in de ploeg en wil deel uitmaken van dit ambitieuze project. De komende vijf jaar worden fundamenteel voor het team en mijn carrière en ik hoop dat het vruchtbare jaren worden.'

Ulissi tekent bij tot 2022

Ook Diego Ulissi blijft onderdeel uitmaken van de toekomst van UAE Team Emirates. De 30-jarige Italiaan ligt na het tekenen van een nieuw contract vast tot het einde van 2022. 'Ik ben nu al jaren onderdeel van deze ploeg en het voelt inmiddels als een tweede familie voor mij. We werken goed samen en de resultaten van vorig seizoen laten dit zien. Ik wilde staf bedanken voor het vertrouwen in mij.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws