EF-trainer Schep: 'Hopen dat Higuita zich optrekt aan Urán' Tour de France
Tour de France

EF-trainer Schep: 'Hopen dat Higuita zich optrekt aan Urán'

EF-trainer Schep: 'Hopen dat Higuita zich optrekt aan Urán'

Peter Schep hoopt dat Sergio Higuita dit seizoen tot ontbolstering zal komen in de Tour de France. In de podcast De Grote Plaat bespreekt hij met John den Braber en Blaudzun de plannen van zijn team in het najaar.

Rigoberto Urán en Higuita lieten al doorschemeren dat de Tour de France hun hoofddoel blijft op de corona-kalender. Performance Manager Schep laat daarbij geen twijfel wie de grote kopman is binnen de ploeg: 'Uran blijft onze beste ronderenner. Zijn beroepsernst is enorm en we hopen dat Higuita zich daaraan optrekt.' Het zou voor de jongste van de twee Colombianen zijn debuut zijn in La Grande Boucle.

Schep denkt dat de leeftijd een belangrijke rol zal gaan spelen bij de renners die eind augustus van start zullen gaan in de Tour. Met zijn 33 jaar heeft Urán daarbij een groot voordeel: 'Zijn ervaring kan hierbij helpen. Hij zal niet zo snel zenuwachtig worden. Ik kan me voorstellen dat je je als 20-jarige renner wat minder lekker voelt, als je plots van je trainingen moet afwijken.'

'Carthy naar Giro, Woods mogelijk naar WK'

Verder liet Schep ook nog de plannen van twee andere EF-kopmannen los in het gesprek. De kans is volgens hem heel groot dat Hugh Carthy zal blijven mikken op de Giro d'Italia. Michael Woods, momenteel herstellende van een blessure, zou dan weer toewerken naar het WK. Voorwaarde daarbij is dat deze in Zwitserland blijft en niet verplaatst wordt naar een land in het Midden-Oosten. (Foto: Sirotti, 2019)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws