Pogacar klopt Roglic op nationaal kampioenschap tijdrijden Slovenië Algemeen nieuws

Pogacar klopt Roglic op nationaal kampioenschap tijdrijden Slovenië

Door Jannick van der Hooft 28 juni 2020 | 14:33


Tadej Pogacar heeft zijn titel als nationaal kampioen tijdrijden met een jaar verlengd. De Sloveen was in een race tegen de klok nipt te sterk voor Primoz Roglic en Jan Polanc.

De tijdrit startte in Zgornje Gornjeligt en vervolgens lag een parcours van zestien kilometer klaar in het Triglav National Park. De finish stond geplaatst in Rudno Polje. Voordat men daar aankwam, moesten 720 hoogtemeters moeten overwonnen worden. De top van de klim lag vervolgens op 1400 meter hoogte.

Met Alessandro De Marchi had het kampioenschap een opvallende deelnemer. De Italiaan snelde naar een voorlopig beste tijd van 34.21 minuten. Voor de titel zou het niet uitmaken: vanwege zijn nationaliteit kon hij geen aanspraak maken op de nationale tijdrijderstrui. Dit alles speelde zich echter ruim af voordat de topfavorieten Pogacar en Roglic van start mochten gaan.

Lees verder onder de tweet.

Net voor de klok van twee uur klonk het startschot voor de tijdritten van de twee topfavorieten. In regenachtige omstandigheden bleek Janez Brajkovic een geduchte concurrent te vormen voor het tweetal door een minuut sneller te zijn dan De Marchi. Het bleek niet genoeg te zijn: Pogacar bereikte de finish met een tijd van 31.10 minuten, waarna het wachten was op Roglic. De renner van Jumbo-Visma was een minuut later gestart. Het lukte hem echter niet om Pogacar te pakken te krijgen. Hij eindigde op een tweede plek in de einduitslag, negen seconden langzamer dan zijn landgenoot. (Foto: Sirotti)

Uitslag nationaal kampioenschap tijdrijden Slovenië

1. Tadej Pogacar
2. Primoz Roglic +0.09
3. Jan Polanc +1.46
4. Janez Brajkovic +1.53
5. Marko Pavlic +2.52
6. Domen Novak +3.01
7. Jan Tratnik +3.04
8. Grega Bole +3.10
9. Alessandro De Marchi* +3.11
10. Kristjan Hocevar +3.51

* Wordt niet opgenomen in de officiële uitslag.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws