Leemreize verliest stukje van vingertop, operatie is inmiddels geslaagd Algemeen nieuws

Leemreize verliest stukje van vingertop, operatie is inmiddels geslaagd

Door Jorick van der Noort 28 juli 2020 | 19:56


Gijs Leemreize is in zijn eerste koers sinds zijn profcontract hard ten val gekomen. Een groot deel van het peloton ging tegen de grond, maar Leemreize was het grootste slachtoffer, samen met Sebastian Henao van Team INEOS.

De eerste berichten meldden meteen dat de Nederlander een blessure aan zijn vinger had. De jonge Leemreize ging hard tegen het asfalt en greep daarbij snel naar zijn hand. Volgens het Spaanse RTVE ging het om een serieuze handblessure. De andere renner die hard viel was Henao van Team INEOS. Zijn team meldde snel dat de Colombiaan zijn schouder uit de kom had na de harde val.

Jumbo-Visma maakte niet veel later via Twitter bekend dat Leemreize naar het ziekenhuis was overgebracht en bij de val een stukje van zijn vinger was verloren. 'Naar omstandigheden maakt Gijs het goed. We wensen hem sterkte en een spoedig herstel', zo klonkt het. Jumbo-Visma maakte later op de avond bekend dat de operatie aan de vingertop van Leemreize was geslaagd. Nu kan de jongeling zich weer volledig focussen op het herstel daarvan.

Yates en Haig verliezen tijd door valpartijen

Leemreize reed in de Ronde van de Provence ook al bij de profs, maar had toen nog geen contract. Finn Fisher-Black, die samen met Leemreize mee mocht naar Burgos, was ook betrokken bij de val. Hij vervolgde later wel zijn weg. Ook Arnaud Démare en Rafal Majka gingen tegen het asfalt. Later in de rit gingen onder meer ook Simon Yates en Jack Haig onderuit. Zij verloren kostbare tijd. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws