Ploeg wacht nog op 'flits' Van der Poel: 'Meer van deze koersen verwacht' Algemeen nieuws

Ploeg wacht nog op 'flits' Van der Poel: 'Meer van deze koersen verwacht'

Door Bram van der Ploeg 08 augustus 2020 | 20:57


Mathieu van der Poel werd zaterdag dertiende in Milaan-Sanremo, dezelfde plek als afgelopen week in Milaan-Turijn en twee plekjes hoger dan vorige week in Strade Bianche (vijftiende). Alpecin-Fenix wacht geduldig op de topvorm bij de kopman. 

Van der Poel ging in Milaan-Sanremo niet mee toen Wout van Aert en Julian Alaphilippe aanvielen en in de sprint om de ereplaatsen deed hij uiteindelijk niet mee. 'Ik dacht toen ook dat hij zou aanvallen, maar hij deed het niet. Hij gokte op de sprint. Achteraf een foute keuze. We hadden veel meer van deze koersen verwacht', zo zegt ploegleider Christoph Roodhooft eerlijk tegenover Het Nieuwsblad.

Roodhooft spreekt van 'een perfecte koers' tot aan de Poggio. Van der Poel liet daar echter begaan. 'Toen Alaphilippe en Wout aanvielen, heeft Mathieu gegokt dat die twee niet zouden wegblijven. Hij geloofde niet in de goede afloop van die aanval, zodat hij dan op de Via Roma in een compacte groep zou kunnen sprinten voor de zege. Met het duo Matthews-Benoot bij Sunweb en ook nog koppeltjes bij UAE en Bahrain-McLaren dacht Mathieu dat de samenwerking in de achtervolgende groep gunstig zou zijn en de twee vooraan zouden worden gegrepen.'

Alpecin-Fenix: 'Had verwacht dat Van der Poel zelf zou aanvallen'

'Gegokt en verloren. Misschien achteraf dom, maar je kan niet altijd de juiste keuze maken', zo klinkt het. 'Als ik Mathieu mag geloven was het eerder van niet willen dan van niet kunnen dat hij op de Poggio niet mee sprong. Al had ik eerlijk gezegd wel verwacht dat hij op de Poggio zelf zou aanvallen. We mogen echter niet vergeten dat het ook zijn eerste deelname is. Milaan-Sanremo is een zware koers. Ik wil niet zeggen dat hij minder goed is dan we hadden verwacht, maar de flits die we van hem gewend zijn is er nog niet of hij heeft die flits alleszins nog niets gebruikt. Het is te vroeg om nu al conclusies te trekken, maar het is niet aangenaam.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws