Roglic weet ondanks val de schade te beperken: 'Hij was er even niet goed van' Algemeen nieuws

Roglic weet ondanks val de schade te beperken: 'Hij was er even niet goed van'

Door Jorick van der Noort 15 augustus 2020 | 18:54


Primoz Roglic voert nog steeds het klassement aan in het Critérium du Dauphiné. Ondanks zijn val kon hij de schade beperken en reed hij de koers gewoon uit. 'Het was een harde val van Primoz. Hij was er even niet goed van', zegt ploegleider Grischa Niermann op de website van de ploeg.

Na het uitvallen van Steven Kruijswijk en de val van Roglic moest de ploeg even schakelen. De Sloveen werd door Wout van Aert al snel terug gebracht bij het peloton. 'Gelukkig kon hij zich snel herpakken en heeft hij zich door de pijn heen gebeten. Hij heeft de etappe zonder veel problemen kunnen uitrijden en oogde nog sterk.' Wat de schade is bij Roglic is nog niet bekend.  'We gaan morgenvroeg bekijken hoe het gaat. Ondanks alle tegenslag hebben we een goede etappe gereden. Maar die tegenslag overheerst wel op het moment.'

Tom Dumoulin was zaterdag een belangrijke schakel voor Roglic. 'Gelukkig verliest Primoz ondanks zijn val geen tijd, dus dat is goed. Hopelijk valt de schade mee bij Primoz en kunnen we de klus morgen klaren. Het gaat nog een lastige dag worden om te controleren, maar we hebben er vertrouwen in', zegt Dumoulin. (Foto: Shoot me too)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws