Buchmann herhaalt kunststukje met solo in Trofeo Serra de Tramuntana Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Buchmann herhaalt kunststukje met solo in Trofeo Serra de Tramuntana

Buchmann herhaalt kunststukje met solo in Trofeo Serra de Tramuntana

Emanuel Buchmann heeft voor het tweede jaar op rij een wedstrijd in de Challenge Mallorca gewonnen. Nadat hij vorig jaar al de Trofeo Andratx - Lloseta won, was het nu raak in de Trofeo Serra de Tramuntana. Alejandro Valverde sprintte achter hem naar plek twee.

De traditionele etappe door het middengebergte van Mallorca belooft elk jaar weer het nodige spektakel. Het begin van de koers was echter vrij rustig en een kopgroep van acht man kon makkelijk wegrijden. De meest bekende naam in de kop van de koers was de nummer twee van Parijs-Roubaix 2019 Nils Politt. In het peloton namen Movistar en Bora-hansgrohe voor respectievelijk Valverde en Buchmann het heft in handen.

De dappere strijders kregen van de twee grote World-Tour blokken weinig ruimte en met 45 kilometer te gaan was het verschil nog maar 45 seconden. Op het zwaartepunt van de dag de Puig Major barstte het vervolgens los. Marc Soler viel aan en deed de mannen in het peloton hun benen voelen.

Na verdere schermutselingen ontstond er uiteindelijk een kopgroep bestaande uit Soler, Buchmann, Valverde en de verrassende Belg Harm Vanhoucke. Van het stel had de Duitser duidelijk de beste benen. Met nog vijftien kilometer te gaan plaatste hij een demarrage waar niemand een antwoord op had, waarna hij snel een ruime voorsprong bijeen fietste en naar zijn eerste overwinning van het seizoen soleerde. (foto: Sirotti, 2019)

Uitslag Trofeo Serra de Tramuntana 2020

1. Emanuel Buchmann
2. Alejandro Valverde + 0.38
3. Gregor Mühlberger ''
4. Diego Rosa ''
5. Sander Armée ''
6. Loic Vliegen ''
7. Thomas Sprengers ''
8. Rubén Fernández ''
9. Márton Dina ''
10. Harm Vanhoucke ''


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws