Gaat crash Jakobsen de sprint veranderen? 'Jury grijpt alleen in de Tour in' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Gaat crash Jakobsen de sprint veranderen? 'Jury grijpt alleen in de Tour in'

Gaat crash Jakobsen de sprint veranderen? 'Jury grijpt alleen in de Tour in'

Iedereen denkt na de verschrikkelijke crash van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen aan het welzijn van de Nederlander. Maar er zijn ook al mensen die de crash aangrijpen om een blijvende verandering aan te brengen in de wielersport. Je eigen lijn houden in de sprint moet heilig worden verklaard.

Oliver Naesen is in Het Laatste Nieuws fel als het over deze regel gaat. 'Er bestaan toch regels voor de sprint? Dat je je lijn moet houden bijvoorbeeld. Nooit, nooit, nooit wordt dat nageleefd. Een sprinter die afwijkt, brengt een hele sliert renners achter zich in gevaar. De enige keer dat je de jury ziet ingrijpen, is in de Tour, omdat dan de hele wereld meekijkt. Of als je Bouhanni heet, omdat die al te veel mispeuterd heeft. Het is heel spijtig dat we misschien zo'n zwaar incident nodig hebben vooraleer er iets verandert.'

Oud-sprinter Robbie McEwen stelt via Twitter dat er inderdaad harder opgetreden moet worden bij sprinters die hun lijn niet houden. 'De move van Groenewegen wordt door sprinters heel veel gemaakt. Het is een correcte diskwalificatie, maar de veiligheidsstandaard is niet oké. Waarom richt de UCI zich niet op de veiligheid in de laatste kilometer in plaats van op de hoogte van de sok?'

Boogerd: 'Triest dat er elke keer zoiets heftigs moet gebeuren'

Michael Boogerd is benieuwd over er daadwerkelijk iets gaat veranderen. 'Ik heb al zo vaak gehoord: tot hier en niet verder! Maar renners storten zich elke keer toch weer in een gevaarlijke finale. Het is triest dat er elke keer zoiets heftigs moet gebeuren om de discussie over veiligheid weer te doen oplaaien. Dit is iets van alle tijden, ook al toen ik nog fietste en ik ben dertien jaar geleden gestopt', zo vertelt hij in De Telegraaf. (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws