Laporte wint tijdrit en eindklassement Bessèges; Mollema net naast het podium Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Laporte wint tijdrit en eindklassement Bessèges; Mollema net naast het podium

Laporte wint tijdrit en eindklassement Bessèges; Mollema net naast het podium

Christope Laporte heeft de eindzege in de Ster van Bessèges gegrepen. Als klassementsleider mocht de Fransman als laatste starten en hij dook in extremis onder de beste tijd tot dan toe, van de Zweed Tobias Ludvigsson. Bauke Mollema mocht tot dan hopen op een podiumplek, maar viel er net buiten en werd vierde.

Nieuwbakken ploeggenoot van Mathieu van der Poel, Stijn Devolder, deed nog eens van zich spreken door een voorlopige beste tijd neer te zetten. Al snel kwamen daar achtereenvolgens Mads Pedersen en Quentin Pacher overheen. Al die mannen lagen echter al op een te grote achterstand in het klassement. De eerst renner die nog kort stond met een knaltijd was de piepjonge Thibault Guernalec: 16'14.

Nadat Geniez zijn tijd benaderde stormde de Belg Jimmy Janssens er overheen met 15'52. Een van de favorieten, Fabio Felline, kwam niet aan die tijd met 16'09 maar stond vooralsnog wel tweede. Daarna was het de beurt aan zijn ploeggenoot Bauke Mollema, maar de Nederlander bleef op drie tienden van Janssens hangen. Sebastian Langeveld noteerde kort er achter een derde tijd.

Tobias Ludviggson was de volgende kanshebber die binnen moest komen en hij stelde niet teleur. De Zweed liet zien nog te kunnen tijdrijden en dook 13 seconden onder de tijd van Janssens. Hij leek de dag- en eindzege binnen bereik te hebben, maar dat was buiten laatste starter en klassementsleider Christophe Laporte gerekend. De Fransman dook net onder de de beste tijd en sloeg een dubbelslag. Ludvigsson en Janssen mochten mee het op het eindpodium. (Foto: screenshot l'Equipe)

Uitslag etappe 4 Ster van Bessèges:

1. Christope Laporte
2. Tobias Ludvigsson +0.00
3. Jimmy Janssens +0.13
4. Bauke Mollema +0.13
5. Sep Vanmarcke +0.18
6. Sebastian Langeveld +0.20
7. Yoann Paillot +0.23
8. Fabio Felline +0.30
9. Valentin Madouas +0.30
10. Eliot Lietaer +0.32

Eindklassement Ster van Bessèges:

1. Christope Laporte
2. Tobias Ludvigsson +0.16
3. Jimmy Janssens +0.29
4. Bauke Mollema +0.29
5. Sep Vanmarcke +0.34
6. Yoann Paillot +0.36
7. Sebastian Langeveld +0.36
8. Valentin Madouas +0.43
9. Fabio Felline +0.46
10. Eliot Lietaer +0.48


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws