Van der Poel zet zegereeks voort in Superprestige van Hoogstraten; Aerts tweede Veldrijden
Veldrijden

Van der Poel zet zegereeks voort in Superprestige van Hoogstraten; Aerts tweede

Van der Poel zet zegereeks voort in Superprestige van Hoogstraten; Aerts tweede

Mathieu van der Poel heeft nog maar eens een zege aan zijn indrukwekkende seizoenstotaal toegevoegd. In het modderbad van de Superprestige van Hoogstraten noteerde de wereldkampioen zege nummer dertig. Aerts kon de Nederlander lang goed volgen, maar meerdere valpartijen maakten een einde aan zijn illusies. Hij werd nog wel tweede, voor Corné van Kessel.

In het volledig verregende en blubberige Hoogstraten kende de rit een verrassende start. Quinten Hermans was razendsnel weg en nam de leiding met Sven Vanthourenhout in het wiel. Aerts zat ook op de voorposten, maar Van der Poel had de start wat gemist en volgde enkele posities verder. Het kliekte vlug weer samen en niemand wist echt een gat te maken.

Na wat speldenprikken waren het toch de grote twee aanwezige mannen Van der Poel en Aerts die zich los weekten van de rest. Het Telenet-Fidea-duo Van Kessel en Hermans vormden de eerste achtervolgers. Al snel werd wel duidelijk dat het hooguit voor de laagste podiumtrede zou zijn. De wereldkampioen en Belgisch kampioen reden stilaan verder weg bij de anderen. David van der Poel bleef lang liggen na een lelijke valpartij. Er is pijn aan de knie, doch de schade lijkt mee te vallen.

Een geweldig duel leek in de maak, maar een valpartij van Aerts in de zesde ronde zorgde voor een voortijdig einde van de strijd. De Belg verloor langzaam terrein en een nieuwe valpartij in de laatste ronde maakte aan alle twijfel een eind. Hij bleef wel stug doorrijden en wist nog 'de beste van de rest' te worden. Corné van Kessel werd knap derde. (Foto: screenshot Sporza)

Uitslag Superprestige Hoogstraten mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Toon Aerts +0.37
3. Corné van Kessel +0.54
4. Eli Iserbyt +0.58
5. Tom Pickcock +1.21
6. Quinten Hermans +1.35
7. Lars van der Haar +1.50
8. Joris Niewenhuis +2.05

9. Tom Meeusen "
10. Jens Adams +2.24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws