Ploegleider: 'Bennett kan Milaan-Sanremo, de Ronde én Parijs-Roubaix winnen' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Ploegleider: 'Bennett kan Milaan-Sanremo, de Ronde én Parijs-Roubaix winnen'

Ploegleider: 'Bennett kan Milaan-Sanremo, de Ronde én Parijs-Roubaix winnen'

Het was een hectische transferperiode voor Deceuninck-Quick-Step. Elia Viviani, Enric Mas en Phillipe Gilbert verlieten 'The Wolfpack', maar daar komt schoon volk voor terug. Sam Bennett is de beoogde man om de verloren toppers te doen vergeten, en staat op het punt zijn transfer af te ronden na een slepende soap. Ploegleider Brian Holm kijkt alvast vooruit naar de samenwerking met de Ier: 'Hij lijkt op Sean Kelly, hij kan veel meer dan een 'normale' sprinter.'

Het verlies van Gilbert is een grote aderlating voor de ploeg, meent de Deen. 'Hem vervangen kan niemand. Hij is een natuurlijke leider, iemand die zelf voor de winst kan gaan maar ook altijd andere jongens op sleeptouw neemt. Het zal moeilijk worden zonder hem, maar Patrick Lefevre houdt de groep ook bij elkaar', tekent Velonews op.

Hoewel de transfer van Bennett nog niet officieel is, laat Holm zich al wel uit over de komst van de krachtsprinter van BORA-hansgrohe. 'Dat is geen gewone sprinter. Hij kan ook goed over heuvels en zal er altijd bijzitten. Milaan-Sanremo kan hij aan, maar ook elke klassieker in Vlaanderen moet hem liggen. Ja, ook de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix kan hij winnen. We hebben een goede groep renners om hem heen, het wordt een interessant voorjaar.' (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws