Van der Poel past programma aan: Geen Ronde van Catalonië, E3 Classic lonkt Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Van der Poel past programma aan: Geen Ronde van Catalonië, E3 Classic lonkt

Van der Poel past programma aan: Geen Ronde van Catalonië, E3 Classic lonkt

Mathieu van der Poel zal niet deelnemen aan de Ronde van Catalonië, zo meldt zijn ploeg Alpecin-Fenix aan Wielerflits. De Nederlander kreeg na de Ronde van de Algarve met flinke griep te kampen, waardoor hij niet kon deelnemen aan Omloop Het Nieuwsblad.

Van der Poel is momenteel op trainingskamp in het Spaanse Benicasim en kan daar volgens ploegleider Christoph Roodhooft weer goed trainen. 'Hoe het met hem gaat? Redelijk. Hij is nog niet helemaal in topvorm, maar dat is niet meer dan logisch', vertelt hij over de gesteldheid van zijn kopman.

Ondanks de ziekte van Van der Poel, baalt Roodhooft wel van de afgelasting van Milaan-Sanremo. 'Zowel wij als team als Mathieu keken uit naar zijn debuut in de Primavera. Het zijn zaken die we zelf niet in de hand hebben, maar die wel deel uitmaken van het leven van een topsporter.'

Van der Poel maakt mogelijk rentree in Nokere Koerse

Van der Poel zal tot zaterdag in Spanje verder blijven trainen. Hoe zijn verdere programma eruit gaat zien, is nog niet bekend. Met het niet rijden van Catalonië ontstaat wel de mogelijkheid om te starten in de E3 BinckBank Classic en Gent-Wevelgem. Gezien het programma van Alpecin-Fenix behoort een rentree van Van der Poel in Nokere Koerse of de GP Denain van volgende week tot de mogelijkheden. (Foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws