Bahrain-Victorious-talent Jonathan Milan pakt Europese titel op individuele achtervolging, Dan Bigham tweede Baanwielrennen
Baanwielrennen

Bahrain-Victorious-talent Jonathan Milan pakt Europese titel op individuele achtervolging, Dan Bigham tweede

Bahrain-Victorious-talent Jonathan Milan pakt Europese titel op individuele achtervolging, Dan Bigham tweede

De pas 22-jarige Jonathan Milan heeft zich tot Europees kampioen op de individuele achtervolging gekroond. De 31-jarige Brit Dan Bigham, die in augustus 2022 het toenmalige werelduurrecord van Victor Campenaerts met 500 meter verbrak, leek in de finale lange tijd af te stevenen op de eerste plaats, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met het zilver.

Bij afwezigheid van ultraspecialist Filippo Ganna, die een dag eerder samen met Milan (en Moro en Lamon) namens Italië het goud op de ploegenachtervolging greep, ontpopten Milan en Bigham zich tot de topfavorieten op de individuele achtervolging. Bigham zette in de kwalificatie een toptijd neer. Hij was toen twee seconden sneller dan zijn Italiaanse concurrent. Ook in de finale leek de Brit de sterkste, daar hij ongeveer halfweg de achtervolging een handvol seconden voorsprong had. De INEOS Grenadiers-engineer stortte echter volledig in, waardoor Milan naar het goud kon snellen. Tien dagen eerder wist de Italiaan nog naar een overwinning in de Saudi Tour te sprinten. Hij verwees toen topfavoriet Dylan Groenewegen en Cees Bol naar respectievelijk de plaatsen twee en drie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws