Naesen na ongelofelijke inhaalrace nog vierde: 'Zou vanmorgen niet blij zijn geweest' De Klassiekers
De Klassiekers

Naesen na ongelofelijke inhaalrace nog vierde: 'Zou vanmorgen niet blij zijn geweest'

Naesen na ongelofelijke inhaalrace nog vierde: 'Zou vanmorgen niet blij zijn geweest'

Er waren vrijdag in de E3 Harelbeke heel veel Belgen op de afspraak, maar dat was na een harde crash in de openingsfase meer een wonder dan een logisch feitje. Onder meer Oliver Naesen moest vol in de achtervolging.

'Ik eindig hier dichtbij de positie van vorig jaar (derde, red.), maar het scenario was compleet anders', vertelt Naesen via de site van AG2R. 'Halverwege zaten we allemaal goed gepositioneerd, maar door een grote crash moest ik wisselen van fiets. Dat ik terugkom aan de kop van de wedstrijd komt alleen maar door mijn teamgenoten. Ondanks de crash hield ik vertrouwen, ik weet dat we één van de sterkste ploegen in de klassiekers hebben. Ik zou vanmorgen niet blij zijn geweest met een vierde plaats, maar na de dag kan ik zeggen dat ik gelukkig ben.'

Greg Van Avermaet had geen problemen met de crash en deed volop mee in de finale. Lang reed hij met Tiesj Benoot en Philippe Gilbert het dichtst bij koplopers Niki Terpstra en Yves Lampaert. 'Ik heb veel werk verricht in het midden van de race en toen de grote groep terug kwam, was dat lastig voor mij. Ik moest mijn benen resetten en een bepaalde frisheid terugvinden. Het belangrijkste was dat iedereen samenwerkte, maar Terpstra was supersterk. De sterkste man heeft gewonnen. Ik ben blij met mijn benen en resultaat. Ik sta op het podium en dat is oké', aldus de winnaar van vorig jaar op de site van BMC.

Tot slot Benoot, die de Strade Bianche won, maar van wie toch niemand had verwacht dat hij de finale van de E3 zou kleuren. Hij reed volle bak op kop in de achtervolging op Terpstra en Lampaert en probeerde in de laatste kilometers nog weg te springen richting Terpstra. 'Ik voelde me sterk en gaf alles wat ik had', vertelt hij op de site van Lotto Soudal. 'Helaas was er geen optimale samenwerking in de achtervolging, maar ik ben blij met de vijfde plaats. Volgende week hebben we de Ronde van Vlaanderen, die me wat beter zal liggen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws